1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481631 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2635053

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Krävs ingen större expertis för att se modos tydliga problem.
Visst är vi ett väldigt ”dåligt” lag med Shl standard men vi har samtidigt bevisat att det finns talang i laget som kan slå nästan alla lag i serien.

Men modos idag största problem är att vi släpper till för många A och B chanser och därav släpper in 4:e mest mål i ligan, Modo har väldiga problem att bromsa upp motståndarna i mittzonen och vi hamnar ofta på hälarna när vi får jaga i egen zon, försvaret blir litet och därför får vi ofta långa anfall emot oss.
När vi lyckas få kontroll över pucken har vi sällan ork att göra något annat än att lägga bort och byta vilket gör att motståndarna får ett kraftigt momentum i sin press.

Man kan såklart argumentera för målskyttet som är typ 5:e sämst i ligan men om man tittar på matchen senast så är det ju ett guds mirakel att inte 5 hemmapuckar trillar in och jag tycker inte vi haft marginalerna med oss riktigt, marginaler som avgör jämna tillställningar så jag hävdar ändå att målskyttet är godkänt, eller det bör vara godkänt när vi summerar säsongen.

Ja nä modos problem är att vi släpper in alldeles för många enkla mål, det ger oss varken energi eller förutsättningar att klara kontraktet så defensiven måste bli bättre av alla 5 utespelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:

Målen vi släppte mot lhc måste varit mellan b och c-chanser, på en bättre dag eller när vi möter ett lag som har lite motstuds tror jag inte sådana mål hittar in i nät.

Sen kan det säkert ha att göra med att vi faller lite för djupt och skymmer lehtinen men bör gå att justera till.

Men mot lakejerna kändes det som vi släppte till högkvalitativa lägen.

Så länge vi plockar våra poäng mot botttenlagen så tror jag inte man är alltför angelägen om att försöka göra några större förändringar rent speltekniskt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Ja Högberg är ett jäkla spöke. Men sen är alldeles för många av våra spelare sjukt trubbiga. Aagaard fick prickskjuta 3 meter från mål men missar. Russel sätter 2 sämre lägen. Sampo missade friläge. Woods missade öppet mål. Sam träffade ramen. Woods träffade ramen, det är parodi i princip.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Hade vi haft en förstalina från säsongsstart som varit lika bra som allsvenska Woods/Dick/Aag så hade det varit lugnt.

Defensiven är inte bra och inte BP heller. Och det är väl där 3e/4e linan + backarna ska dominera.

Kanske hade ett byte av fjärdelinan + rundblad gett bättre poängskörd sett över hela säsongen än en ny topplina?
Kommentera