1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482676 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2636896

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
Räknat till 6+ "sarg ut" i denna period som antingen är i för dålig vinkel och/eller inte tillräckligt hård så det där med "ut", ja det uteblir..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
Majbrasan:

Det är skillnad i kvalitet mellan lagen i alla delar av spelet.

I anfallszonen så lyckas vi inte skapa chanser i de heta områdena. Vi skapar chanser men det är inte lika klara chanser med bra press. När vi tagit chansen så är den därefter borta.

De bättre lagen jobbar fram chansen till ett farligare område och därefter har man mycket högre tryck för att bibehålla trycket. Ofta får vi mål emot oss i andra eller i tredje försöket i den vågen.

I början av serien så hade vi den förmågan också, men vi har antagligen medvetet tagit bort det för att vi inte klarar av att vara organiserade för kontringar för vi går bort oss.

Defensivt så verkar det vara positionsspelet som ger oss huvudbry. Vi klarar inte av att kombinera press på puckhållare med att markera de potentiellt farliga spelarna. Det är helt enkelt brist på spelintelligens defensivt sett. Vi har spelare som inte har nått den nivån att läsa spelet i en gemensam enhet.

Tränarna försöker hjälpa det genom att styra upp spelet defensivt till något enkelt som alla skall klara av att följa, men det tar bort det egna initiativet. Så vi blir robotar, som bara följer direkta direktiv.
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Timrå IK 24-01-25 Borta
Majbrasan:
Jag tycker vi gör vår bästa derbyperiod denna säsong.
Kommentera