1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

483010 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2664527

Sv: Silly season
M Horava: mattias fick såklart nys om det här häromdagen bara och har innan dess inte haft någon koll mer än den infon han fått från hinken. han sitter inte på ett scoop som detta och riskerar att nån annan får äran.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
BobbyG: Samtidigt får jag intrycket av att han ibland presenterar anonyma mail som "initierade källor". Det har faktiskt varit ett par tillfällen då jag har haft kännedom om MoDos huvudspår, då Mattias har dragit till med någonting helt annat (som sedan visade sig vara fel).

Som ni har varit inne på så bygger dessa journalister sina karriärer på att vara först ute med scoop:en och då är det kanske bättre att vara lite trigger happy ibland än att få allt verifierat från tjugo olika källor.

Skulle det till exempel kunna vara så här (lite som Rytter var inne på):

1. Rögle hör av sig och undersöker möjligheterna till att värva Big Dick. Man får svaret att Big Dick vill avvakta och se hur det går för MoDo först.

2. I januari kommer Rögle med ett riktigt lockande bud, med en klausul som säger att han har möjlighet att bryta avtalet ifall MoDo klarar sig kvar, som han skriver på.

Ovanstående scenario skulle förklara det mesta. Insåg även att Hinken sa att Dickinson "Inte är KLAR för någonting", inte att han inte har _skrivit_på_ för någonting. Dvs, diskussionen kan handla om huruvida Dickinson väljer att nyttja klausulen eller inte.

Så vi skulle kunna ha en situation där alla talar sanning:

- Dickinson skrev på ett avtal med Rögle i januari, med en klausul av att avtalet kan brytas om MoDo klarar sig kvar
- Rögles bud är så pass bra att han troligtvis är förlorad
- Hinken har fram till ett visst datum att bestämma sig på om MoDo ska matcha budet eller inte, därav kommentaren "Ingenting är klart, men han kanske hamnar där till slut"

Ju mer jag tänker på det, känns det inte omöjligt att heta spelare hos en nykomling skulle vilja skriva in denna typ av klausuler. Big Dick kanske älskar att spela för MoDo, men det hade varit korkat att inte se över sina alternativ förrän efter ett eventuellt kval.
Kommentera