1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480471 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2670294

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov:

Tycker det vore möjligt rent ekonomiskt att ställa upp med följande (Ranta är enligt rykten rätt billig i förhållande).

x-x-Olofsson
Woods-x-Aagaard
Ranta-Sam-Niderbach

Det ger möjlighet att forma 3 kedjor som har potential att bidra framåt. Vi såg ju hur viktigt det var i början av serien att ha bredd när det var vår tredje som fixade poängen, då var ju förstakedjan under isen pga skador och avstängningar och Dick kedjan hade inte kommit igång.

Sedan kan man såklart laborera som man vill t.ex Ranta upp i första, men då ska det in med en vass ytter till tredje och inte någon Walli/Södergran. Man kan även såklart prova Ranta med nya centern och Olofsson, för att se ifall de hittar kemi.

Niderbach kan få en sista chans i en bra omgivning annars är nog Jakobsson villig att ta upp kampen om den platsen, eller kanske Topping, eller en sen värvning en bit in på säsongen om det inte håller.

Min önskan är att vi förutom Olofsson värvar 2 centrar och en bra högerfattad ytter (Kaut).

Sedan få vi se hur vi ska formera oss, tre slagkraftiga kedjor där bäst för dagen får några byten extra och matchas lite hårdare och vara nr1. Alla i topp 9 kommer få sina minuter i 5 mot 5 så tror ingen kommer sura ihop.

Säg att vi kör Ranta i första med Olofsson, då kan det se ut såhär.

Ranta/Kaut-x-Olofosson
Woods-x-Aagaard
Kaut/Ranta-Sam-Niderbach

Sedan får Södergran, EJK, AP, OP, Jakobsson, LP slåss om tre platser i fjärde samt extra. Men gissar att vi bryter med någon t.ex AP eller EJK då de kommer få lite speltid.

En sådan trupp borde vi definitivt ha råd med då det blir mer tv-pengar, ingen fallskärm samt att vi troligen kan vara med offensiv med vår budget då vi gick över med nästan 1000pers/match i år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: ingen blir gladare än mig om vi har pengar till den formationen men även om Ranta är billig så har vi spelare som blivit dyrare med. Lehtinen, Woods, Bernhardt och södergran har skrivit nya dyrare kontrakt. Men hoppas kan man.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Synd bara att kommunen drar ned pengarna till MoDo. Helt klart minskar det chanserna att man tappar 3 mille. Märkligt att man planerar sola sig i glansen av MoDos framgångar, samtidigt som man minskar anslagen. Risken är att det slår mot damlaget...
Kommentera