1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481845 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2678333

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Du fattar vad jag menar. Övik är en sjukt inskränkt stad där alla är släkt med alla. Stan känns ungefär som Härnösand en genomfartstad man passerar neråt. Har noll att erbjuda. Hade E4an dragits utanför stan hade man aldrig besökt den. Ni ska vara glad ni fick Botniabanan till Umeå så ni kan veckopendla.

Varje gång man är i Örnsköldsvik så konstaterar man att det är en stad i det förgångna. Allt är sig likt, gamla och slitna hus och alltid någon ytterligare affär eller restaurang som stängt igen dörrarna.

Det finns 3 typer av folk Gamla/55+, feta whitetrash morsor som är 20 och redan klämt ut 2 ungar och bor i en by utanför där husen kostar som en V70 från 2005 eller invandrare som bara lösdriver runt på gatan.

Folk med högskolekompetens & ambitioner har flytt stan för längesen.

Det kommer såklart påverka hockeyn och Modo till det sämre kommande decennium med sämre återväxt och sjunkande tillväxt med jobb och företag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Greg P: Nej, jag fattar inte vad du menar faktiskt.
Snarare tycker jag Övik känns mer levande än både Sundsvall och Umeå som bpda byggt ett väldigt stort köpcentrum utanför stan.

Och att uttala sig om sjunkande tillväxt med de företag och deras orderingång som råder är faktiskt så okunnigt att jag ifrågasätter din kognitiva förmåga. Faktum är väl snarare att det är Umeå som framstår som stillastående mellan Övik och Skellefteå.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Greg P:
Trevlig människosyn och rätt generaliserande känns snarare som att du beskriver dig själv.
Kommentera