1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480443 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2678395

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Det märkliga är att laget på pappret ser bättre ut än i fjol och då slutade de tvåa. Och det är lätt att glömma, men några matcher in i slutspelsserien kändes det som att det skulle bli en enkel resa till finalen. Sedan började Djurgården spela smartare och mot det hade inte Stråhle något motdrag.

Visst saknas det rollspelare, men vet inte om Brynäs, eller HV 71 häromåret, hade det så mycket tydligare. Blötröven är tillräckligt bra på pappret för att kunna prestera betydligt bättre anser jag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Stråhle har inte fått ihop laget.
Dels har man ett icke fungerande spelsystem och vad som är värre är att långt ifrån alla följer det. Pooley, Schilkey, Powell, Meyer och flera backar spelar sällan enligt riktlinjerna. Man skiter I hemjobbet och gör lite som man vill. Inte sällan för att själv skapa saker framåt.

Det märkliga är ju att i flera av vinstmatcherna mot andra topplag är det spelare i tredje- och fjärdekedjan som gjort målen. Wiklund, Sjögren osv. De har checkat fast Brynäs osv. Inte stjärnorna.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:

Skillnaden är att både Brynäs och HV:s offensivaspets är snäppet bättre än lövens, så även deras offensiva spelare kan och vill spela över hela planen. De flesta i deras trupper har ju spelat på betydligt högre nivå än HA och det gör man inte ifall man har stora brister i spelet utan puck och inte är allround.

Jag tycker ju t.ex att Rödin, Larsson, Scott, Öhlund, Kelher, Indrassis, Vesel är betydligt bättre hockeyspelare än Schilkey, Weigel, Pooley, Olofsson, Powell, Meyer, Fortier.

Så även om de värvat allsvensk offensiv spets och fyllt på laget så är det långt ifrån stabila spelare som gör sig bra i en tredje/fjärde eller som balansspelare i en andrakedja.

Tror lövens bygge hade sett stabilare ut ifall man haft t.ex Powell, Schilkey, Pooley som spetsar (likt vi hade Woods, Dick, Agaard) och sedan försökt hitta mer tvåvägsspelare som AP, Ohlsson, Södergran, EJK, OP, Vela som alla var delaktiga i att vi gick upp och gjorde ett strålande jobb.

Nu har vi bara pratat forwardssidan och visst den är meriterad spelare för spelare, men är det optimerat för ett framgångsrikt LAG och har de spelare för de roller man behöver?

Backsidan däremot är rätt usel och ett rejält underbetyg att man under serien måste plocka in två nya backar som blir ledande i laget, detta skulle man haft på plats från starten. Känns som det alltid är backsidan som är ett av lövens stora problem, Kenttä verkar ha problem att bygga ihop en slagkraftig backsida med rätt roller.

Sedan att de på pappret har ett bra lag det säger jag inget om, och de ska absolut vara bättre än plats 6. Men samtidigt nu med facit så är det ju rätt att ställa frågan ifall laget verkligen är rätt byggt och optimerat, det är det jag menar med att de måste anlysera och rensa ut för att bygga om till nästa år, för just nu har de en rätt dålig trend över 3 säsonger och denna måste de vända. Då går det inte bara att behålla poängstarka spelare och fylla på med nya Meyer, Schilkey, Pooley osv, man kanske måste ändra strategi och bygga lite annorlunda med mer storlek och kraft för att faktiskt ta sig hela vägen i ett slutspel, kanske offra lite offensiva spelare för att få till en bättre backsida t.ex.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: När man följer slutspelet i HA blir man lätt fundersam på vilka som ska kunna hota Brynäs.
SSK som kanske var det stora hotet kommer ryka mot ett BIK som förvisso är bra, men att de skulle slå Brynäs över sju matcher känns osannolikt.
AIK imponerar inte speciellt och har problem med Mora.
Blötröven kommer bli svepta och DIF har för svag målvakt.

Känns som en walk in the park för Brynäs detta.
Kommentera