1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481368 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2679116

Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Utan att ge mig i i diskussionen så tycker jag Mora är väldigt sparsamma i sin satsning mot Shl.
Dock är det viktigt att poängtera att man kanske har en långsiktig plan och att den planen inte innebär Shl denna säsong eller ens kanske nästa, utan det handlar nu om att bygga och göra sig redo.
De lag som satsar för säsongen brukar i regel skaffa några riktiga ess och gärna någon/några sista minuten förstärkningar medans lag med en långsiktig plan kanske satsar på att bygga upp en stomme och när parametrarna står rätt så satsar man.

Tycker tex att Moras norska ungdomar är fasligt intressanta, får man bygga på dem nästa säsong så kommer man vara minst 1 snäpp bättre då.

Mora satsar men inte lika hårt denna säsong som tex Löven, ssk, AIK eller Djurgården, men man bygger nog för en rejäl satsning om ett år eller 2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Håller med dig om långsiktig plan. Varför ska Mora ens satsa en säsong som denna när Brynäs och Djurgården är så starka och dessutom även några andra lag satsar? Bättre att bygga upp ett ekonomiskt kapital och bra junior- och scoutverksamhet. Gör man en vinst år efter år kan man ju lägga in en satsning ett år när konkurrensen blir lägre eller ha en bra grund att satsa det år som antalet SHL-lag kommer att utökas (den dagen kommer). De som för närvarande lägger stora pengar på januarivärvningar och inte går upp får sällan igen det i ökade publikintäkter.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: alla deras norskar är klara för shl-klubbar
Kommentera