1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480827 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2681965

Sv: Apropå ingenting...
bonden:

Jag är också förvånad att så många är så förälskad i Bernard, jag har ofta varit kritisk till hans loja inställning, man måste vara rappare i SHL än det han presterar, klart sämre perceptuell förmåga än många andra enligt min mening
Visst, han tände till och var verkligen med och tog MoDo till SHL,
Men tyvärr i år under vårt första SHL år har han egentligen inte platsat, han är för långsam helt enkelt,
Som redan sagt innan, +- statistik bevisar det rakt och ärligt
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KRB: +/- är väldigt trubbigt och i många avseenden förlegad statistik. Med frammarschen av andra verktyg och siffror så värderas den faktorn inte lika högt längre. Någonstans.

Orkar inte riktigt klippa och klistra in spelarkort med gamescore och andra underliggande siffror ikväll. Kanske imorgon.

Först och främst ska man ha i beaktning att vi som lag har haft väldigt stora defensiva brister över hela laget under stora delar av säsongen. Bernhardt och Näsén har stor offensiv ”impact”, jämfört både inbördes och över ligan när de är på isen (enorm i PP). Bernhardt sticker absolut ut negativt rent defensivt, särskilt under vissa perioder jämfört med Rubins, Brickley, Berg och Rundblad men det är ingen ocean av skillnad. Backarna spretar åt lite olika håll. Näsén är överlag på den ”bra” halvan av våra backar när det gäller defensiva parametrar.

Sen är Näsén extremt bra om man kollar enbart offensiva parametrar jämfört med samtliga backar i ligan, vilket är särskilt intressant med tanke på att han är sämst gällande att lägga skott. Dock en av de bästa på att lägga passningar och generera assists.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB: Bernhardt spelar lojt, glider mest runt, tacklas inte, spelar inte fysiskt överhuvudtaget, väldigt långsam i beslutsfattningen, väldigt långsam på skridskorna, tappar oftast sin gubbe som kommer i fart på kanten.

Näsen är ungefär samma, fast han har mycket bättre och snabbare beslutsfattning.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KRB: Vi måste ge Bernhardt en till chans. Han kan få en omvänd Sophomore slump. Ett fantastiskt andraår!
Kommentera