1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2682243

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Störa backar i försvarszon, vilken forward hade vi som gjorde det?
Karlin har ju nån spelidé som bygger på att FW inte ligger nära backarna. För mig obegripligt men då är jag egentligen taggen inte hockeykunnig heller...

Gällande defensiven, och vem som ställde till meat där vill jag nog hävda att 4e kedjan och Oregan hade en tendens att hamna under absolut mest press enligt mig.
Framförallt 4e visade med all tydlighet att dom inte räckte till många gånger. Det blev lite bättre på slutet när OP kom tillbaka om man gasade lite mer. Men när det spelades vanlig serielunk var det tungt och är rädd att det blir samma nästa säsong där...

Av FW var det väl bara Dickens kedja som inte hamnade i egen zon merparten av gångerna. Vilket inte gör det superlätt för backarna heller direkt. Framförallt när det tappas puck på dumma ställen så blir ju en back som Näsen, som inte är så snabb, helt rökt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Monno: håller med dig om det sista du skriver. Vi skulle mått bra av åtminstone två kedjor som inte konstant hamnade i egen zon... känns som ännu en konsekvens av att vi aldrig riktigt fick till den där nya förstakedjan.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Det där kan ju inte stämma. Varför skulle man ha en spelidé som går ut på att låta backarna skjuta? I mina ögon ser det ut som att många spelare är för långsamma för att hinna upp till back, samt kanske nojjar över andra ytor som är "viktigare".
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Fö skall han vara klar för nästa säsong också men lånas ut till allsvenskan
Kommentera