1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2682170

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Antingen så kollar du inte på matcherna eller så är det jag som inte kollar på matcherna. Och jag kan säga dig att jag har sett varenda Modomatch den här säsongen och lagt märke till alla detaljer och vad spelarna gör. Därför tror jag att det är du som inte har kollat matcherna i år.

Theo är en av de större anledningarna till att Modos defensiv var så svag i år, och detta berodde på anledningarna jag listade. Killen glider för mycket, backcheckar dåligt, oftast för långsam upp på blå för att störa backar i försvarszon. Poäng måste man göra i SHL, annars är det fjärdekedjan som gäller. Det är där han platsar och det handlar inte om att klanka ner, det är en resultatinriktad bransch och det spelar ingen roll om du är 35 eller 22. Är du för dålig så är du det. Och Theo är för dålig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Störa backar i försvarszon, vilken forward hade vi som gjorde det?
Karlin har ju nån spelidé som bygger på att FW inte ligger nära backarna. För mig obegripligt men då är jag egentligen taggen inte hockeykunnig heller...

Gällande defensiven, och vem som ställde till meat där vill jag nog hävda att 4e kedjan och Oregan hade en tendens att hamna under absolut mest press enligt mig.
Framförallt 4e visade med all tydlighet att dom inte räckte till många gånger. Det blev lite bättre på slutet när OP kom tillbaka om man gasade lite mer. Men när det spelades vanlig serielunk var det tungt och är rädd att det blir samma nästa säsong där...

Av FW var det väl bara Dickens kedja som inte hamnade i egen zon merparten av gångerna. Vilket inte gör det superlätt för backarna heller direkt. Framförallt när det tappas puck på dumma ställen så blir ju en back som Näsen, som inte är så snabb, helt rökt.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Jag ser alla matcher!

Men det blir bara korkat att argumentera med dig när du är mer eller mindre ensam om ditt resonemang.
Hinken och Karlin ser laget på nära håll varenda dag och bör kunna göra en bättre bedömning än en dig, eller anser du att du är mer kompetent och ser detaljerna bättre än Mattias Karlin och det andra i ledarstaben?

Sen tappar du mig fullständigt när du skyller modos svaga defensiv på en (1?) forward.
I min värld spelar man som ett lag!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: man har det man har och gör det bästa av det. Det är ju vad Karlin Gradin lyckats med , trots så många dåliga spelare så har man lyckats ta tillräckligt med poäng för ett år till i SHL . Trots att Berni, Nänsen, Runblad,folin Theo , Walli och säkert många fler varit totalt klappkass. Tur för alla andra att vi haft så många dåliga spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: Sjukt imponerande att du har lagt märke till alla detaljer under samtliga matcher. MoDo söker som bekant en assisterande sportchef.

Alla kan se att Theodor har haft det kämpigt under säsongens gång, men att han är en av de större anledningarna till MoDos defensiva brister? Nej det stämmer inte.

Självklart fritt fram att diskutera från alla möjliga synvinklar. Kan dock tycka att det är en tråkig inställning att regga ett konto enbart för att gå lös på ett gäng av våra nuvarande spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden: haha alltså vad har modospelarna gjort mot dig?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
bonden:
Att någon har en annan åsikt betyder knappast att man inte kollar på matcherna.

Det kan lika gärna vara du som har ett dåligt hockeyöga.
Kommentera