1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481380 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2682316

Sv: Apropå ingenting...
Jan-Erik : Personligen är jag kluven till det!
1 Finska ligan håller ungefär samma kvalitet och har ungefär samma spelstil som As och därför är det svårt att veta hur bra spelarna egentligen är i en mycket mer uppstyrd liga som Shl.
För att ge ett exempel så har Nick Haloran 19 mål och 24 assist på 60 matcher i Liiga men har inte ansetts räcka till i Shl.

2 Jag har aldrig varit riktigt begeistrad i Werner jr, tycker han är lite för liten samt har alldeles för dålig skridskoåkning för att klara sig i Shl.
Men nu har jag inte sett honom alls i Finland så mycket av bristerna kan ju ha blivit mycket bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jag ser ganska många matcher då jag har ett intresse för ligan i och med att jag tidigare har bott i Finland. Tycker inte alls att den har så dålig kvalitet att de skulle ha samma kvalitet som As.

En bra mätare är ju CHL. Tappara vann CHL 2023 och var finalist 2022. JYP vann 2018 och Kärpet i final 2016. I år spelade Luuko jämnt, 2-3 resp 2-2 mot blivande mästarna Servette i semifinalen av CHL i år.

Finland har dessutom gått mycket bättre än Sverige i hockey VM/Os på senare år med spelare som utbildats i FInland.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Nja, spelstilen är verkligen inte som HA. Tycker den är lite mer långsam och defensiv om något. Kvalitén är dock någonstans mellan SHL och HA. Tror allsvenska toppklubbar som Brynäs och Djurgården skulle klara sig bra där borta. ;)

Sen tycker jag inte vi har plats för Wernblom i nuläget heller. Den platsen tas upp av spelare som Niederbach, Södergran, Jacobsson, L. Pettersson.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo:
Skulle vi vara etablerade skulle jag gärna ta in honom nu, men känns som att vi skall leta spelare som vi tror höjer laget. Vilket Wernblom kan göra men lite osäkert kort i dagsläget.
Kommentera