1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481104 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2682318

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Nja, spelstilen är verkligen inte som HA. Tycker den är lite mer långsam och defensiv om något. Kvalitén är dock någonstans mellan SHL och HA. Tror allsvenska toppklubbar som Brynäs och Djurgården skulle klara sig bra där borta. ;)

Sen tycker jag inte vi har plats för Wernblom i nuläget heller. Den platsen tas upp av spelare som Niederbach, Södergran, Jacobsson, L. Pettersson.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Precis. Hockeyn i Liiga liknar inte alls HA utan är mycket mer defensiv och taktisk. Olli Jokinen som ska till Timrå och som tränade Jukurit var ett av få lag som spelade en mer modern attack hockey. Intressant med Wernblom dock är att han gjorde 6 poäng på 6 matcher och var TPS bästa forward mot Tappara i slutspelet. Tappara som är ligans bästa lag och länge varit ett väldigt starkt defensivt lag.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Spelstilen är ungefär lika naiv som i allsvenskan och det är därför producerande spelare som inte platser i Shl och i viss mån även As ofta kan producera rätt bra i Finland.
Jag håller med om att kvalitén är mitt emellan Shl och As, finska ligan internet är väldigt ojämn, det sämre lagen är ungefär i samma klass som topp 8 lagen i As medans det bästa lagen är i botten 6 av Shl lite grovt generaliserat.

Nu hörde jag dock någonstans att man pratar om att öppna Liiga igen för upp och nedflyttning, det tror jag är helt rätt väg att gå för att få en starkare och mer intressant liga.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: det är inte realistiskt eller lämpligt, men wernblom-jacobsson-niederbach som en kedja hade varit kul på pappret
Kommentera