1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482595 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #589813

Sv: MoDo - Södertälje 8/10 2005

MODO Hockey - Södertälje

Kempehallen
2005-10-08, kl 15:00


Kommentar

Efter två raka bortamatcher är det dags för match hemma i Kempehallen igen för MODO Hockey när Södertälje SK står för motståndet.
Veckoturnén med matcher mot HV71 och Linköping gav tre poäng. Ett facit som tränaren Harald Lückner kommenterar på följande sätt:
- Det ska vi vara jätteglada över med tanke på hur det såg ut spelmässigt. Vi mötte två riktigt bra lag, två lag som ligger i toppen och säkert kommer att göra så hela säsongen. Det kändes helt klart skönt att få med sig tre poäng.

Nu är fem omgångar avverkade. Vad har varit positivt under de här omgångarna?
- Att vi bara släppt in nio mål, det är ett snitt på mindre än två mål/match. Det måste man se som ett godkänt facit. Jag är också nöjd med målvaktsspelet. "Zacke" gjorde två bra matcher innan skadan, och Karol har sedan klivit in och agerat stabilt.

Om vi vänder på det hela, vad är du inte tillfreds med?
- Vårt spel i power play har inte varit bra. Fem matcher utan mål är underkänt. Är inte heller nöjd med antalet skott vi skjutit under matcherna. Vi måste få till fler avslut, säger Lückner och fortsätter:
- Tycker inte heller att vårt försvarsspel varit bra i de senaste matcherna. Vi har hamnat för mycket på rygg på motståndarna och därigenom dragit på oss för många utvisningar. Det håller inte i längden. Samtidigt finns det förklaringar till varför det sett ut som det gjort så här långt. Vi fick inte full trupp förrän samma dag som serien drog igång. Tiden talar för oss.

Nu väntar hemmamatch mot Södertälje. Dina tankar inför den uppgiften?
- Bakom lag som Färjestad, Frölunda, HV71 och Linköping är det oerhört jämnt. Det är lite som skiljer lagen åt. Vi vet att det kommer att bli en tuff match mot Södertälje. Gäller att vi minimerar våra egna misstag. Hemmaplan talar till vår fördel, och jag kan lova att vi kommer att sälja oss dyrt.

Hur är läget i laget?
- Vi tvingas avvara "Zacke" och Hasse Jonsson, och det är inte bra. Men tyvärr hör skador till det här spelet.

Kommentera