1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481545 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #840529

Sv: MoDo - Timrå 24/2-07
hellge: Men Brynäs kan väl inte vinna matcher..? Hur ska de då kunna sno poäng av HV?

HV 71 har kvar att möta Brynäs (b), Skellefteå (b) och Skellefteå (h). MoDo har kvar Malmö (b), Mora (b) och Mora (h). Både SAIK och Mora lär ha massor att spela för, så några läggmatcher från deras sida i stil med HV och SAIK själva, som vi fick se idag, det händer nog inte igen. MoDo ska i nuläget hämta in tre poäng, men man har för tillfället bättre målkvot än serietvåan, så lika poäng gör att MoDo kommer före.

Mitt tips enligt följande. Vi börjar med HV: HV 71 vill självklart sluta serien som tvåa. Nåt annat vore synnerligen orimligt att tro. Därför var kvällens totalras mot ett troligtvis betydligt mer motiverat Frölunda väldigt otippat. De matcher man har kvar är två bortamatcher och en hemmamatch. Detta skulle jag säga gynnar HV, då de är seriens i särklass bästa bortalag. De har faktiskt tagit fler poäng borta än hemma den här säsongen. Sedan ska man väl kunna bärga segern mot SAIK på hemmaplan som det känns. Svårigheten ligger i Brynäsmatchen. Poäng, det tar man, men frågan är om det är en eller två? Nåväl, man slutar serien på som sämst 94 poäng.

MoDo då? Ja, de möter ett för dagen rätt så kvalserieladdat Malmö. Malmö stod upp väldigt länge i Cloetta Center nu senast mot ett LHC som återfått lite av sin positiva energi. Det är så ett lag ska komma förberedda till ett slutspel. En tung period vänds tack vare ett par viktiga och överraskande segrar (Timrå borta, t.ex)  och vips så har förvandlingsnumret skett. I övrigt möter man Mora både borta och hemma. Shit vilken skum lottning. Dubbelmöten i sereiavslutningen. Vill de inbilla de här lagen att det är tjuvstart på playoffspelet, eller vaddå?

Hur går det nu för MoDo då? Ja, Att de vinner på hemmaplan mot Mora, det är en självklarhet. Då kvittar det nog hur mycket Mora har att spela för. Få lag åker ju ifrån Swedbank med poäng i behåll. Dessutom kan MoDo eventuellt ha en högre position att spela för, så det behöver inte bli något "motivation slår klass" att tala om här. Sedan slår man Malmö borta också, glömde jag att säga det? Ja, men det gör man. Borta mot Mora får man dock se sig besegrade. För är det något som ev. kan tänkas fälla MoDo i det kommande slutspelet så är det väl spelet på bortais. Man har blott tre lag efter sig i den här statisktiken: DIF, LHC och Malmö. MoDo bärgar sex poäng av nio möjliga - jämförbart med vad konkurrenten om andraplatsen HV gör. MoDo slutar alltså på tredje plats.
Kommentera