1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481939 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #853085

Slaget om Västernorrland, del IV, 20070312
MODO Hockey - Timrå, Swedbank Arena
2007-03-12, kl 19:00


Målvakter:
1 Mattias Erlander,
30 Mikael Zajkowski,
60 Karol Krizan.

Backar:
3 Mattias Timander,
5 Hans Jonsson,
6 Tobias Enström,
8 Oscar Hedman,
32 Tobias Viklund,
34 Tommy Wargh,
35 Pierre Hedin,
38 Adam Andersson.

Forwards:
4 Mattias Hellström,
10 Per-Åge Skröder,
12 Justin Morrison,
17 Kristian Kuusela,
18 Peter Öberg,
19 Mikael Pettersson,
20 Oscar Steen,
23 Zdenek Blatny,
24 Niklas Sundström,
28 Miloslav Horava,
39 Per Svartvadet,
59 Robert Döme.


Kommentar

Harald Lückner: Upp till var och en att ta ansvar
Tre kvartsfinaler avklarade, 2-1 i matcher till MODO Hockey efter Tobias Enströms mål i Timrå senast 17 sekunder in på period fem.
- Självklart kanske säsongens skönaste seger, kommenterar coachen Harald Lückner. Men ändå känner jag att vi har mycket mera att ta ut av det här laget. Just det känns förstås också bra.

Det är framförallt första periodens spel senast som Lückner är mest tillfreds med.
- Då spelade vi verkligen distinkt och bra. Sedan föll vi tillbaka efter deras första reducering. Tycker definitivt inte att 2-1 efter första speglar vad som hände ute på banan.

Och nu kommer hemmaplansfördelen vi pratat om, två raka hemmamatcher.
- Visst är det så, men det gäller att verkligen fokusera på uppgiften nu. Inte tro att vi vunnit något bara för att vi tog en bortamatch. Vinner vi inte den fjärde matchen nu betyder inte lördagssegern mycket.

Tränare Lückner prisar försvarsspelet speciellt.
- Det är därifrån allt kommer och det är suveränt att se att se många av våra backar lyft sig lagom till slutspelet. De två senaste kvartarna har ju också backar som Hedman och Enström avgjort. Sedan är det tryggt med en spelare som Mattias Timander, han är i alla avseenden en jätte på banan.

Niklas Sundström går förstås heller inte att komma ifrån.
- Nej, så är det. Det var gränsfall på hur mycket istid jag gav Susse senast, men han var ju i allra högsta grad organisatör till vårt segermål. Nu blev det mycket så här också i och med Svartvadets matchstraff.
- Ödmjukhet är vårt nyckelord nu. Det gäller att inte slå oss för bröstet och tro att något är klart. Full fokusering och rätt inställning är vad som gäller - och som sagt ödmjukhet till tusen. Sedan hoppas och tror vi att våra supporters lever med som tidigare. De känns oftast som en extraspelare.
- Någon speciell träning handlar det inte om mellan de här matcherna. Det är upp till var och en att ta ansvar för sin kropp och vara redo när det gäller igen.

Många blåmärken och del skavanker här och där, men några skador handlar det inte om efter tre kvartsfinaler.

Noterbart om laget:

Noterbart 1: Skador/ sjukdomar: Inga frånsett långtidsskadade Andreas Salomonsson.

Noterbart 2: I går söndag efter segern i Timrå gällde vila, återhämtning och rehab för MODO Hockey. Bara ett fåtal spelare på isen, däribland Zajkowski, Adam Andersson, Blatny, Horava och Micke Pettersson, evighetsmaskinen.

Noterbart 3: Stor dag för MODO Hockey i E.ON Arena i lördags. Först Tobias Enströms segermål 17 sekunder in på period fem för A-laget, sedan avgjorde Victor Hedman för J 20 i avgörande JSM-match 3.47 in på period fyra, seger 4-3. Nu får MODO:s juniorer möta HV 71 hemma på tisdag.

Noterbart 4: Kvartsfinal 4 sänds av kanal nio, precis som kvartsfinal två senast. Gäst igen i Swedbak Arena allts förre stormålvakten i klubben, Petter Rönnquist.
Kommentera