Mora IK

45272 inlägg · 1668 ämnen

Hjälp till Knogen

1148058 · » Till forumet


Sv: Hjälp till Knogen
Stigsson:

Tackar! Jag antar att jag får ändra i den där sekelskiftsgamla presentationstexten någon gång :-)

Det jag vill minnas från matchen var att speakern ropade ut att det var sudden death och att en Morakille strax efter kom helt ren med motståndarmålvakten. Han nätade, men det mest minnesvärda var dock en av motståndarbackarna som i sin jaktiver efter den fria Moraspelaren hade sån fart att han inte kunde stanna. Han for med dunder och brak in i målburen, där han blev liggande som en mäla med huvudet nere vid isen och skridskorna uppe i nättaket.

Hade bestämt för mig att det var Kiruna, men det måste med andra ord rört sig om ett annat lag. Det som ligger närmast att tro är Nybromatchen då. Men nog sjutton vill jag tro att jag varit på match i Smidjegrav innan 1979. De matcherna kan väl förvisso ramlat ur minnet. Jag var ju inte så gammal då.
Kommentera

Sv: Hjälp till Knogen
Stigsson:
Minns en match i playoff 1976. Vill minnas att Örebro var ena laget. I match två var matchen nästan slut och avgjord, men sudden väntade. I slutet på matchen fick ena laget en spelare utvisad. Utvisningen skulle sedan fortsätta i sudden. Om det inte blev mål vill säga. Och laget med den utvisade spelaren ville givetvis att det skulle bli mål, och bestämde sig för att göra självmål. Motståndarna ville ju spela PP i sudden, så de ville inte göra mål. Och för att förhindra motståndarna att göra självmål, ställde man en spelare i målgården så att självmålet skulle dömas bort för offside i målgården.
Kommentera

Hjälp till Knogen
Från Knogens presentation:
"Såg min första match i Smidjegrav 77-78 någongång. Vill bestämt mena att det var i en play-off-match mot Kiruna, där Mora vann i sudden death. Har försökt lokalisera denna match historiskt utan framgång. Kanske någon kan upplysa mig om när det var?"

Vi har mött Kiruna ett antal gånger i play-off genom åren ibland till och med dubbelt, dock har jag inte lyckats hitta någon som gått till sudden.

76/77 P-O 1 Mora-IFK Kiruna 6-3, 4-0
77/78 P-O 1 Mora-Kiruna AIF 5-2, 10-0
77/78 P-O 2 Mora-IFK Kiruna 5-6, 3-5
80/81 P-O 2 Mora-Kiruna AIF 6-2, 2-11, 8-3

Från serieomläggningen fram till halva 80-talet har vi gått fram till sudden två gånger, dock inte mot Kiruna då.

78/79 P-O 2 match 3 Mora-Nybro IF 4-3 på hemmaplan
84/85 P-O 1 match 1 Mora-Timrå IK 6-5 på bortaplan

En gång har en match i P-O slutat oavgjort. Då spelades inte förlängningar utan bäst av två matcher gällde. Om lagen vann en match var spelades en förlängning direkt efter match 2.

75/76 P-O 2 match 1 Mora-Strömsbro IF 5-5 på bortaplan. (Mora vann returen hemma 5-3 och gick vidare)
Kommentera

1148058 · »