Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Mora - Skellefteå

773171 · » Till forumet


Sv: Mora - Skellefteå
Mike Skinner:

Håller med, Granström och Beaudoin kan nog "bära upp" Jardine med hårt jobb. Få se om det t.o.m. kan göra att Jardine kan få till något framåt.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Bonäs norra: Min röda tråd har hela tiden varit målgörandet om du bläddrar tillbaka ser du. Mora var bättre än SAIK förutom att göra mål och det är tyvärr de som räknas. Brendl gjorde inga mål.......
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
horcoff: Om vi skulle försöka vara lite positiva, så spelar ju
Mora riktigt bra stundtals , så även i går, Skellefteå var lite
vassare i pp men det var egentligen det enda som de var bättre
på en Mora. Så länge det finns bra spel så tror jag det kommer att gå bra.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Mike Skinner: Skadefritt sägs det men Tuokko lär ju vara borta och
Simons går in som center igen med Jansson och Berqvist.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Det blir ju förändringar nu mot HV, vi kör en riktig grisline med Granström som center mellan Jardine och Beaudoin. Jag tycker det låter klockrent!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
horcoff: Yes! I know!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Anders i Budum: Bänka Brendl skrev jag för att provesera i debatten men kärnan i resonemanget handlar om hela laget och inte Brendl som du förstår.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
horcoff: Nä man ska inte bänka Brendl. Men jag förstår vad du menar. En bänkning av Brendl skulle kunna innebära att hans självförtroende får en knäpp, trots att han gör många mål. Jag menar det är inte någon lyckad matematik att bänka någon som producerar. Varför ska han då ge allt, om han ändå hamnar på sidan??
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Brendl bänkas en match ?
Kanske övriga laget blev tvungna att hitta målet själva, kanske börjar det sitta i spelarnas undermedvetna att någon "annan" gör ju mål om jag misslyckas och det är ju vad som händer match på match att Brendl gör mål. Kanske det börjar kretsa för mycket runt en spelare, naturligtvis ligger ett helt lag bakom framgångarna.
Som jag själv nu under denhär matchen; "Snart sätter han en", "Jäklar om Brendl kunde näta" osv. bara väntar på att Brendl skall sätta en strut och så finns det tio potentiella målgörare till.
Vad jag menar är att det kanske läggs för stort fokus åt ett håll.
Dethär är bara några funderingar från min sida och inte så allvarligt.
Ens undermedvetna sitter i lilla hjärnan i bakhuvudet och det nås inte med tankar och funderingar från stora hjärnan men kan påverka upplevda saker(enkelriktat).
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Dino: Ja dom där domarna har aldrig vart speciellt bra under en match, där Mora är ena laget. I går var det fan sämre än jag trodde det kunde bli. Man tror varje gång man ser en ny domare att det kan då inte bli värre, och varje gång har man fel..

Sen borde Simons fatta telefon luren och ringa till Kerman. Han kommer nog direkt tillbaka eftersom han nu mer alltid sitter på bänken och är inte alls samma spelare som vi släppte i väg. Fan, sparka Simme, Jardine samt Slovak och med de pengarna har vi råd med Kerman. Sen kan han spela in André Hult i stället för de andra två.

Det finns säkert nån ledig tjänst för Simons i korvkiosken, så arbetslös lär han inte behvöva vara.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Måste ändra lite i mitt tidigare inlägg om att ingen hade protesterat om vi vunnit med 5-2. Jocke lundin på radiosporten tyckte att segern för skell. var i minsta laget. Undrar om han har någon annan match i huvudet eller om han fick någon puck i huvudet under matchen. Fast jag såg ingen puck över sarg åt det hållet så jag vet inte vilken match den sopan syftar på.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
RQT: Kan bara instämma, Jardine har nog kvaliter som han gärna skulle vilja visa men att det verkar som det låser sig för honom och tror att han kunde vara en nyttig spelare för laget om han hittade rätt, men någon målspruta blir han inte.
Frågan är vad Mr Simons anställde honom för, för inte tror jag att han tog hit han som en ren målspruta.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Dino: Tyvärr måste jag hålla med dig för nog önskar man att se mera av Simons och Slovak har inte varit någon höjdare.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
RQT: Ja, men det måste väl hända nåt snart.... Hur länge ska Simons till exempel betala lönen till Slovak? Det verkar ju vansinnigt att ha honom på läktaren och betala honom full lön. Skicka hem och lägg pengarna på en måltjuv istället..... När #13 kommer tillbaka så måste det väl ändå vara dags för #78 att spela J- 20 ett tag eller? Han glimtade till bitvis ifjol, men nu är han tillbaka i den gamla trallen, där han bara är rädd, stor, tung och orörlig......
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
jag gråter efter dagens förlust. vi ska inte behöva få styk av årets slagpåse, ok de må inte vara årets slagpåse, men vi ska vara iaf en klass bättre än dem. Får inte förlora sådana här matcher i en sånhär ruskigt tät serie. Får inte, får inte.

Fortfarande all cred till Wernblom, som kan vara ödmjuk (trots all skit han gjort)

Byt ut Jardine, även fast han slet idag (Men han producerar inget, det han var köpt till att göra) Till en Horcoff-typ som törs smälla på, ta en fight samtidigt som han producerar poäng. Som typen Wernblom.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Dino: Eric Lundin, kanske världens största fjant. Har träffat honom irl, och har är inte ett dugg bättre där. Man vill ge honom ett par väl valda ord just nu. Dock all cred till Wernblom som är en Sportsman (efter allt skit han gjort) och berättar den eda sanningen. AttMora sliter så in i helvete, utan att ta poäng. Vi är varda att ta poäng. Nu är det vår tur att ha den förbanade jävla turen med oss.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
horcoff: Eric Lundin är jordens största j-la Leksing!! Där har vi nog förklaringen....
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Tabellen börjar se otäck ut.
Luleå, HV71 och Frölunda bakom oss för tillfället och det ska mycket till för att de inte ska vara förbi MIK innan 55 omgångar.
HV71 borta och Timrå hemma nästa, då krävs det poäng.
Slutspel ? Vi får vara glada om vi slipper kvala.
Och att Timrå och Brynäs gått "såå" bra, trodde jag inte före start.
Mora kan ju slå vilket lag som helst och vi får hoppas på en vändning och att de hittar målet.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Forever MIK: En sak som förundrar mig är att då det återstår några minuter av matchen och de ligger under sätter de in storforceringsjakten, varför inte börja det enochenhalv period tidigare. Undrande ;=)
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Solklart att Simons får ta på sig första målet. Kan väl inte påstå att han har gjort något väsen av sig de senaste matcherna, plats på bänken ett tag. Att en domherre ändrar domslut efter att ha pratat med någon av kaptenerna har jag aldrig varit med om tills ikväll, ändrar domslut två ggr efter att wernblom varit framme, svaghetstecken hos en dommare. Nu förlorade vi inte p.g.a det utan vår oförmåga att få in pucken. Tror inte någon hade haft några synpunkter om vi vunnit med 5-2. När stor-eric missade öppet mål i början av första så fick jag en känsla i magen, //säg inte att det blir en sådan här eftermiddag, det blev en sådan eftermiddag.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
henrikj: Det saknas fortfarande en spjutspets till i laget som kan göra mål.
Jardine slet på bra idag.
Efter att ha kollat highligts så var Simons väl svag i armarna vid första målet och han skulle behöva spela lite mera fysiskt än vad han gör.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Skellefteå försvarade sig riktigt bra och tryckte ut Moraspelarna i anfall, och så var detdär med domare.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Vad händer, Skellefteå har två chanser som de gör mål på och Mora är oförmögna att lyfta upp pucken framför Hadelöv och lyckas de då är det rejält. Lyckas inte Brendl göra mål då förlorar Mora ? eller ? Verkar som de förlitar sig och styr upp spelet för mycket efter Brendl. Nej, pucken studdsar verkligen inte Moras väg idag (eller på senare tid) då de ägde stora delar av matchen.

Citat Skogs; Bryt ihop och kom igen.

Radiosportens Eric Lundin vad är det för en juping, intervju med Wernblom efter matchen.
"Seger skulle varit större" börjar Lundin med ??
Ingen Mora älskare det inte.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Dino:
Ja,det var verkligen en dålig domare!
Han hade tänkt en utvisning i mitten på tredje för aik men när herr Wernblom kom och pratade så ändrade han sig.
För övrigt så var det en domare som mest dömer allsvensk hockey och det märktes.Han hängde inte alls med i svängarna och stundtals undrade man vad han hade på plan att göra!!!!
Varför skall vi alltid få en massa domare som antingen är på väg upp i grad eller så är det någon j_vla utländsk domare som gör sin första elitseriematch (t ex Milan Minar förra säsongen).
Kan dom inte ta dessa domare nere i karlstad eller göteborg t ex.
Nä där måste det vara erfarna domare som HÄNGER med i spelet och inte ligger en mil efter puck och spelare.

Nej,herr Peter Andersson nu får du allt ta och tala med dina så kallade domare att de får väl för fan inte PÅVERKAS av spelare på plan eller publik.
Det är ta mej fan skandal att en domare kan påverkas som denne man gjorde.

Men nu var det ju inte domarens fel att Mora IK förlorade i eftermiddags men han hade en bidragande orsak.

Mora kom tvåa på pucken i halva matchen och pucken studsade verkligen inte deras väg idag!

Nu tar vi nya tag till nästa match!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Anders i Budum: Men vad är det för jävla domare vi har.... Måste vi alltid få nåt som katten släpat in varje gång? Hur i hela friden kan man ändra domslut i efterhand både två och tre gånger??? Nej, det måste väl för f*n vara lite konsekvens i bedömningarna!! Men det var väl så att när Lindqvist såg att det var Wernblom som kom fram och skulle prata, så blev han väl idel öra.... Usch, pinsamt!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Varför så svårt att vinna dessa lördagshemmamatcher?
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Det är väl FAN att vi inte kan göra mål i PP. Suck.
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå

mattias - 74:
Du vet som gjort för lustiga omskrivningar i mestadels manlig miljö:
"Pitten står upp i målet", "Pittens bästa vän är ribban" och "Det är över nu. Hör hur Pitten slokar".

Lumpen. Den lokala Herrklubben. Moras Matchchatt. Du vet.

Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
mattias - 74: Vårat lilla smeknamn på Match-chatten för Pitkämäki :)
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Slitwargen:

Pitten ??
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Enda skillnaden mot förra matchen är att Bacon går in på Hults plats och att Pitten startar i målet igen...
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
sold: Gör man inge skit på isen då är domarn inge bekymmer, men oftast är ju problemet att domarn missar grova grejer och blåser för skitsaker.

Är det risk för fullsatt på stå så det gäller att vara ute i tid ?
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
mattias - 74: Tycker inte att han verkar vara en "hemma domare"!
Men det är klart - förlusten mot almtuna svider nog lite extra för alla leksands fans : )
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
sold:

Alla hemmalag vill ha Kotevski, i typ 99 % av hans matcher så har Bortalaget minst dubbelt så många utvisningar, Mer hemmabetonad domare finns inte =)
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
Anders i Budum: Vänta lite nu - dömde inte Lindqvist en match förra säsongen!
Tror det är en allsvensk domare som skall få chansen i elitserien.Hade gärna sett Alexander Kotevski döma i FMM Arena denna säsong!
Verkar vara en bra och jämn domare!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
mattias - 74: ..så dåligt kan det aldrig bli. Han kanske är toppen!
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
sold:

Säkert nån ny pajas, kanske en ny lärking =)
Kommentera

Sv: Mora - Skellefteå
sold: mmm, måste vara en ny!
Kommentera

Mora - Skellefteå
Jaha - dagens bananer i pjamas:

LINDQVIST, Mikael

WINGE, Daniel
MOLANDER, Fredrik

Har inget ont att säga om denna domare.Har aldrig sett honom dömma!
Kommentera

773171 · »