Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1118346

Sv: Slutspurten
Barbapappa: Inspirerad av dina förutspåelser över avslutningen på serien så ger jag dig och er andra min syn på avslutningen med tanke på vilket motstånd respektive lag har kvar att möta.

Jag förutsätter att Leksand och AIK är klara för KS och att Nybro, Huddinge och Mariestad är avsågade för kval nedåt i seriesystemet. Bland de övriga kan det komma att sluta på följande sätt.

3. Almtuna 83p
----------
4. Mora 82p
5. Växjö 80p
6. Västerås 76p
7. Troja 73p
----------
8. Björklöven 69p
9. Malmö 67p
10. Sundsvall 61p
11. Oskarshamn 61p
12. Bofors 60p
13. Borås 56p

Nyckelmatchen för Mora kan bli "skräckmotståndaren" Mariestad i sista omg. Borås och Sundsvall räknar jag med att vi tar. Sen återstår Västerås, Björklöven, Växjö, Oskarshamn och Troja där vi kommer vinna mer än vi förlorar men räkna ändå med en del poängförluster mot dessa lag. Jag räknar in 9p av 15 möjliga mot de lagen. Som sagt sista omg kommer att avgöra 0/1p mot BoIS så blir vi fyra och 2/3p där så blir vi 3:a så jämnt kommer det att bli till slut.

I P-O sen om mina gissningar blir sanna så slår vi Troja i tre matcher med övertag av att vi får avgörande match hemma samtidigt som VIK tar Växjö då dom har ett övertag i inbördes möten under säsongen mot dessa.
I P-O 2 tar vi sen VIK i två raka (om än jämna) matcher.

Stor varningsflagg hissas fortfarande för Malmö. Kommer dom till slut att vakna? Och om dom gör det och lyckas nå en play-off plats så blir dom ytterst farliga. Då kommer dom att ta sista KS-platsen genom segrar i P-O 1 mot oss och i P-O 2 mot VIK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspurten
Stigsson:

I Uppsala Nya Tidning blir slutställningen innan kvällens match runt strecket följande:

Almtuna 83p Skulle efter matchen i kväll bli 82p och Västerås före.

Västerås 82p

Mora 81p


Omg. 40: MIK slår Västerås efter förlängning

Omg 41: Växjö slår MIK

42: Malmö slår MIK i efter förlängning

43: MIK vinner mot Troja

44: MIk vinner mot Sundsvall

45: MIK vinner mot Mariestad.

Detta är ett helt möjligt scenario. Om MIK undviker att göra några fler plattmatcher kan det gå bättre, tex borde Malmö kunna besegras. En sak är säker, det kommer att bli jämnt.
Kommentera

Sv: Slutspurten
Stigsson: Ännu en nyckelmatch gick våran väg.
Växjö-Troja 2-3, efter straffar, bara en poäng till Växjö.
Det fanns derbystämning i Småland:)
Kommentera