Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1136938

Sv: Övrigt
Knogen:

Pitkämäki, Lupaschuk, Kempe och johansson är ju spelare som tillkommit senare.
Stefan Mann kom också ganska sent. tror serien hade startat när han skrev på.

spelare som vi hade då är: anders lövdahl, sergejs pecura.

sedan har vi en bunt juniorer med orutin från seniorhockey, dom behöver ledargestalter.
vi saknade ledargestalter i truppen, de enda jag kunde se som ledare är micke simons och greger artursson.
och om simme klarar av att mantla ett sådant ansvar var jag väldigt osäker på.

Sedan så saknade vi grovarbetare i laget, vem skulle göra skitjobbet?

dessutom så vägde vi för lite. 74 kilo cedergren flytta på 90 kilo bång, knappast troligt. skiljer det 15 kilo muskler mellan två vältränade idrottsmän, så är det en enorm skillnad.

hur många defensiva forwards hade vi?

Så här i efter hand så tror jag att med ett par ledartyper till i laget så hade våra junisar lyft sig ytterligare ett par snäpp.

med detta vill jag sammanfatta säsongen som bra, även om jag också är besviken över att vi schabblade bort 3:e platsen.

för vi hade den ju....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Barbapappa:

Japp, vi hade den (tredjeplatsen alltså), och jag tycker vi hade resurser för att ha den också. Jag förstår hur du tänker med rollfördelningen i laget o.s.v. men jag hävdar fortfarande att vi borde rankas som topp 3. Så förbrålt mycket mer skrämmande var inte de andra lagen på förhand.

Jag tror mycket av det jag skulle vilja kalla för misslyckande var just att vi aldrig fick in Moraandan, d.v.s. att alla bidrog med hårt jobb, när det så behövdes. Jag vet dessutom inte hur många gånger jag svor mig hes över Moraspelare som bromsade sig in i närkampssituationer eller, ännu värre, vek av helt. Att stå framför Moras kasse var en promenad i parken, istället för en vandring genom dödsskuggans dal. Hockey är i mångt och mycket ett psykologiskt spel och den biten torskade vi på kapitalt.

Jag satt och kikade på Brynäs match i går och blev väldigt imponerad över deras inställning, även om det nu inte räckte till. Mora kunde inte ens mobilisera sådan attityd i en direkt avgörande match.

Tja, varför skulle de göra det då, när de knappt gjort det under hela säsongen?

Nu måste vi få in rätt attityd i laget, rätt vilja, rätt inställning, rätt allting. Tycker många av våra juniorer visar att de har det. Frågan är om vi kan behålla dem?
Kommentera