Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1145032

Sv: Övrigt

Mike Skinner:
Jo, faktiskt så bedöms det i efterhand. I den sista avgörande SM-kvarten gjorde (tror jag, satt i bil och lyssnade på radio - och såg alltså inte på tv) HV mål på Timrå. Spelet fortsatte, och vid nästa avbrott gjorde man en videokoll. Det konstaterades mål, och klockan backades tillbaka till målögonblicket.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Metal Guru:
Minns en liknande situation som den i Timrå i ett hockey-VM för några år sedan. Skillnaden var att första avblåsning den gången, var när motståndarna gjorde mål. Så videogranskningen den gången gällde om lag 1 eller lag 2 gjort mål.

Jag såg inte matchen igår, så jag vet inte hur reaktionerna blev vid det eventuella mål som ingen såg just då. Hade domare eller spelare ens någon fundering på att pucken kan ha varit inne? Om så inte var fallet, så finns det ju ingen anledning till videogranskning.
Kommentera

Sv: Övrigt
Metal Guru:
I det fallet gjorde domaren det där löjliga tecknet för att han ska ringa och kolla på en gång, men utan att avbryta spelet. Jag satt och kollade på matchen, och blev rätt förundrad. Men så gick det till!
Kommentera

Sv: Övrigt
Metal Guru: Om någon kräver granskning ja kan det göras innan pucken släpps för nästa nedsläpp. I gårdagens exempel reagerade ingen som var på plan, varken domartrio, hemma- eller bortalag.
Kommentera