Mora IK

45253 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #1513733

Sv: En tråd för allt
Metal Guru: Den som ropar kan få svar om det inte är vakum.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En tråd för allt

Mora - Djurgården 5-4, sraffar 1-0. Skott 42-15.

Man får vål ändå säga att det var en underhållande match ikväll, även om jag inte tycker DIF var värda poäng. Efter knappt halva matchen spelad hade de avlossat endast 10 skott, men gjort 4 mål. Att de fick lite väl enkla mål beror väl på flera saker  men slutar med att Ullmark får chansen, storspelar och stoppar alla straffar.

Den stora snackisen inför matchen var så klart Anze. En världsspelare som få ens hade drömt om att få till lilla Mora, vars ishockeylag dessutom placerat i gärdesgårdsserien. Trotts enorm press gjorde han en bra första match, med bla en assist, och såg allt mer bekväm ut i sin AS-kostym ju längre matchen led.

Mest tongivande blev nog ändå våran ordinarie 1-lina med bäck, lagkaptenen och Alcén, mål och assist. Viksten såg till att inte bli mållös med sin straff. Sen får vi hylla tvåmålsskytten Vikstrand lite extra så klart.

Djurgården har under tidigare möten i ES haft stora problem i FMMA. Av poängen det spelats om i i Mora ser fördelningen ut så här, kvällens match ej inkluderad... 24-6 och målen är fördelade som följer... 39-21. Det här var också första gången en match lagen i mellan i FMMA slutade oavgjort efter 60 minuter. Tidigare möten har kanske ingen betydelse för MIKs del men kanske minns ännu Djurgårdens mest meriterade spelare detta. Kanske kan man rent statistiskt se det som att DIF har ett mycket bra lag eftersom de faktiskt lyckades sno åt sig en poäng. Eller att MIK har det som spelade jämt med ett xES-lag.

Hur som ska det bli mycket intressant att följa Anze Kopitar i vinter och önskar honom välkommen till Mora.

+2
Kommentera