Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #471999

Sv: Nya spelare på ingång
Stigsson:
Det levande hockeylexikonet har slagit till igen :-)

Jag är dock inte helt övertygad för det. Tycker fortfarande Rögle känns mer ishockey än Malmö. Nu ska väl visserligen Malmö snart kunna ståta med en arena för 8000-9000 pers. vilket väl är imponerande, men det känns förvisso lite besynnerligt eftersom de har så pass få på läktaren i den arena de har nu. Ett luftslott för att försöka påskina att man minsann har ett stort ishockeyintresse i staden?

Dessutom behöver inte det faktum att man har en ishockeysektion inom en förening med automatik betyda att man har en väl förankrad kultur inom sporten. Leksands IF har säkert en curlingsektion, men kan väl knappast beskyllas för att vara en curlingmetropol för det? (Även om förutsättningarna kommer att finnas med Ejendals arena ;-))

Och med tanke på att skånes lag i TV-pucken för inte allt för längesedan blev utskrattade, kan man kanske förmoda att kvaliteten på de första serierna du nämner inte höll någon klass värd namnet.

Nej, nog tycker jag fortfarande att Malmö är fotboll och Rögle är hockey. Det kan förvisso ha en del med min inställning till Malmö att göra. För om dem kommer jag aldrig att tycka :-)
Kommentera