Mora IK

45275 inlägg · 1668 ämnen

Inlägg #671196

Sv: Mora - Leksand

SIVASN:
Konspirationsteorier - oavsett om de gäller Sperrle eller domare ger jag inte ett vitten för.

Vad gäller domares dissande av en sorts lag, och fjäskande för andra så jämför det med om du skulle spela själv i ett lag, men tillhört ett annat förra året - där dessutom dina kompisar spelar.
Nu möts dessa båda lag. Och innan kan det snackas lite grann - halvt på skämt, halvt på allvar om var du har dina sympatier. Du undrar också litegrann.

Men när väl matchen går igång, visar det sig att grott-instinkten om att vinna, om att göra ditt allra bästa tar överhanden. Du kan bryta ett ben bara du får göra det där 3-2-målet i början på andra perioden. Och skulle du råka sätta den då, då åker du också förbi motståndarbåset och flinar brett som en ladugårdsdörr stående halvt på glänt.

Samma sak är det för domare, förutom att det inte är viljan att vinna som driver dem på isen, utan viljan att göra sitt allra bästa. Ibland blir det inte helt rätt, ibland tycker hemmalagets fans att domarn är fetblind - medan bortalaget inte har något problem med att acceptera domslutet. I nästa moment händer samma sak, men i andra änden på plan - och vips flyttar sig fetblindtyckarna sig från hemmaklack till bortaklack som vid polvändning på en svagsint magnet.

Domar+ och domar- under en hel säsong, eller under en livstid tenderar till att bli noll och intet. 

Fan,
släpp neanderthalsfasonerna, och acceptera att om Lärking inte kommer ikväll blir det ingen match alls. Och det är ett sämre alternativ.

Ha gärna åsikter om domaren under match - det kryddar bara tillställningen - men ge blanka fan i att per automatik dissa allt som dyker upp i randigt innan han ens äntrat kommunen. Och ge fan i att skylla allt och alla på domaren efter match om vi skulle råkat förlora. Det hjälper ändå inte ett jota.

Tack för ordet. 

Kommentera