Motor

5066 inlägg · 374 ämnen

Kanadas Grand Prix 2004

402232 · » Till forumet


Sv: Kanadas Grand Prix 2004
Karin: Som vanligt vann Schummi igen, vad annat var att vänta.Schummi och Rubino i topp sammanlagt, det är dom Röda bilarnas i år också som väntat.
MC Laren bilarna=rena skämtet.


JAN
Kommentera

Sv: Kanadas Grand Prix 2004
BMW Williams fick endast glädjas åt sin andra podiumplats den här säsongen i fem timmar, sedan kom helgens största skräll hittills: BMW Williams och Toyota diskvalificerade. Funktionärerna hade upptäckt oegentligheter med bägge stallens bromskylningskanaler (break ducts) på kontrollen av bilarna efter racet. Både Williams och Toyota har erkänt att deras bromskylningskanaler inte överensstämde med reglementet och tänker inte överklaga beslutet. De hävdar dock att den otillåtna utformningen kommit till av ett oavsiktligt misstag och att de inte erfarit någon prestandaförbättring tack vare den.

Detta innebär att Rubens Barrichello och Jenson Button tar en placering vardera och slutar på andra respektive tredje plats. Giancarlo Fisichella slutar på fjärde plats, Kimi Räikkönen femma (vilket bisarrt nog är samma antal depåstop han gjorde under loppet) och David Coulthard sexa (trots att han var inblandad i incidenten i andra kurvan efter starten och var nere på 16:e plats ett tag). De båda Jordanförarna tar de sista poängplatserna med Timo Glock på sjunde plats i sin F1-debut (han ersatte Girogio Pantano som inte ställde upp i Kanadas GP p .g. a. personliga problem med sin manager vilket innebar en utebliven betalning till Jordan för sin plats i stallet) och Nick Heidfeld på åttonde, som olyckligtvis "körde på"/rammade den assisterande "tankgubben" under ett depåstop.
Kommentera

Sv: Kanadas Grand Prix 2004
Även vi som valde att inte se slutet på skrällmatchen mellan Portugal och Grekland i fotbolls EM, utan prioriterade kvalificeringen till Kanadas GP istället, fick se några riktiga skrällar. De största skrällarna var självklart Ralf Schumachers pole position och Montoyas P4 efter en besvärlig fredag för BMW Williams med bromsproblem m. m. Jenson Button tog P2 efter ett bra varv och startar från första led för tredje gången den här säsongen. Tyvärr gick det inte lika bra för hans stallkamrat, Takuma Sato, som utförde en elegant 360 efter att han gått lite för häftigt över kerbsen i sista chikanen. Han lyckades dock ta sig i mål på en 17:e plats. De bägge Reanultförarna gjorde även de ett starkt kval, Trulli ett strå vassare än Alonso, P3 för italienaren och P5 för spanjoren (som kunde glädja sig åt att Spanien segrade i sin första EM-match ett tag senare). Micheal Schumacher och Rubens Barrichello stod för kvällens negativa (eller positiva, beroende på hur man ser det) skräll. Som väntat gick det lite knackigt för M.Schumacher i förkvalet p. g. a. han var först ut på banan. P8 blev det till sist vilket innebar att han var 11:e bil ut på Circuit Gilles Villeneuve i huvudkvalet (Bruni valde att inte genomföra sitt kval efter ett stop i förkvalet och Massa drabbades av en punktering på ett av bakhjulen på hans utvarv, så de räknar jag bort), vilket skulle straffa sig. M. Schumachers varv, som såg några små misstag, gav honom en slutlig 6:e plats med en tid som hans bror senare skulle straffa med över en sekund (EN SEKUND!). Rubens var inte mycket bättre och hamnade strax bakom sin stallkamrat på P7 efter att ha låst upp vänstra framhjulet i hårnålen. McLaren, med Kimi P8 och DC P9, gjorde en hyfsad insats och lyckades faktiskt genomföra alla träningar och kvalificeringar utan att något gick sönder, jaja, förutom botten på Kimis bil, men den kunde de laga rätt snabbt. Christian Klien tog en överraskande P10 och var över en halv sekund snabbare än Mark Webber i den andra Jaguaren, som genomförde ett förfärligt kval för ovanlighetens skull och slutade på en 14:e plats.
Kommentera

Sv: Kanadas Grand Prix 2004
Salle: Det har faktiskt pratats om regn till Kanadas GP, så om du vill se M. Schumacher dominera i sin Bridgestone-regnspec.skodda Ferrari är det bara att hålla tummarna för att meterologerna har rätt, men det har de ju sällan när det gäller flerdygnsprognoser.

Jag har dock stora förhoppningar för att nästa race ska bli en riktig höjdare. Räknar med att M.S får det svårt i kvalet, eftersom Circuit Gilles Villeneuve brukar vara sandig och svårkörd i början (han åker ut som förste man i förkvalet eftersom han vann Europas GP), och hamnar mellan Sato och Alonso i P4, sedan agerar Kraschkungen kamikazepilot och bredsidar tysken in i första bästa sandfålla, därefter är det en öppen historia. Rubens klarar inte av att köra ifrån de övriga, som hans stallkamrat skulle ha gjort ifall han inte satt och surade i sandlådan, eftersom Ferrari beordrat honom till en helknäpp strategi för att hålla koll på de övriga i fältet och inte kunna utmana M.Schumacher. Räknar även med att få se en hel del brytningar, utöver de vanliga två, då banan även är tuff mot bromsar och motorer. Noterbart är att inget stall, inte ens Minardi, har kört så få varv som McLaren i årets VM. Kul att de får toppa en tabell iaf.
Kommentera

Sv: Kanadas Grand Prix 2004
Salle: TV4 PLUS sänder direkt:

Lördag den 12 juni 2004
18:55 Formel 1: Tidsträning
Kanadas GP. Kommentatorer Janne Blomqvist och Eje Elgh.

Söndag den 13 juni 2004
18:25 Formel 1
Kanadas GP. Kommentatorer: Janne Blomqvist och Eje Elgh.
Kommentera

Sv: Kanadas Grand Prix 2004
Frisco: F1 & Spännande... Tja kanske om det börjar regna. Annars är det "bara" ett underhållande tidsfördriv på en Söndageftermiddag.

Fast nu blir det väl bara ett sammandrag kring midnatt på TV4 eller???
Kommentera

Kanadas Grand Prix 2004
Snart dags för Kanadas Grand Prix 2004 på The Gilles Villeneuve Circuit i Montreal. Spännande!
Kommentera

402232 · »