NHL

13867 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #1058561

Sv: The Hockey News' top 50 inför 08/09
JimmyH:

Haha, nä Malkin borde byta plats med Crosby istället! :-P :-P Malkin bevisade ju att han mer än väl klarar att hålla uppe Pens även fast inte Crosby är med. Men däremot känns det som en skymf att ranka Malkin före Lecavalier... så länge inte Malk vinner en Stanley Cup så är han aldrig bättre än Lecavalier i mina ögon!

En viktig grej att ha i åtanke att detta är en ranking "inför" en säsong. Inte en ranking av en föregående säsong. Därför tycker jag definitivt vissa rankingar är helt korrekta, medan andra inte. Du säger bl a att Luongo och Brodeur borde byta plats. Jag själv känner mig rätt tveksam... nog för att Brodeur alltid var en målvakt i världsklass, men han kommer att ta slut någon gång även han och att det sker någon gång inom snar framtid är ingen vågad gissning... och sådant avspeglar sig på en sån här ranking. Luongo gjorde ingen supersäsong ifjol.... men heller ingen totalt värdelös. Jag tror mycket väl han kan komma tillbaka och bli den faktor som Vancouver behöver för att (eventuellt) kunna ta sig till slutspel!

Hossa och Kovalchuk har aldrig ansetts som spelare som kunnat föra sina lag den där extra biten för att vara riktiga contenders. Nog för att Pens gick till Stanley Cup-final ifjol, men det tror jag de kunnat klara även utan Hossa... och han förde dem inte hela vägen heller ändå så.

Bedömingen av Staal känns som lite tagen ur luften med tanke på vart han spelar nu.... känns som att det är nåt mer i görningen i hans fall och att han troligen blir tradad om dealen är den rätta. Vilket i sin tur kommer medföra en nytändning för honom... och därmed också en inte alltför otrolig rankingplats enligt mig. :-P

Mike Richards känns som för ung för att kunna vara en riktigt avgörande faktor än så länge. Klart jag kan ha fel där, men tycker ändå hans ranking avspeglar en ungefärlig plats han skulle ha.... om inte lägre!

Bröderna Sedin har än så länge aldrig slagit igenom fullt ut... de skulle ju frälsa Vancouver och ge staden en Stanley Cup-vinst och bla bla bla. Här är vi flera år och värvningar senare och fortfarande inget guld och gröna skogar från deras sida. Missförstå mig inte... jag tycker bröderna är helt ok. Men jag förvånas inte ifall en (eller båda) faktiskt rankas långt ner på sådana här listor. De har helt enkelt inte levt upp till förväntningarna... och kommer troligen aldrig göra det heller!

Att ingen finne (utespelare) platsar känns aningen sensationellt! Men jag kommer ändå inte på någon som skulle haft den där riktigt avgörande rollen för sitt lag ändå... och som skulle kunna föra sitt lag till nya höjder den här säsongen heller. Det ska väl ev vara Jokinen eller Lehtinen då. Men jag tvivlar...

Jag håller med om Kovalev... men ryssen är väldigt svårtippad och har bevisat tidigare att han kan följa upp suveräna år med mindre tilltalande resultat säsongerna efter. Men som Habs-anhängare så hoppas jag naturligtvis att han kan göra en bra säsong på sitt sista kontraktsår. Speciellt då det sammanfaller med klubbens hundrade säsong.... ;-)

Däremot känns det ju som en smärre katastrof att inte Carey Price platsar på listan. Jag må vara färgad, men de flesta ställen jag läst på skulle definitivt ranka den unge målvakten högre. Det som ev talar emot honom är den hårda press som kommer läggas på hans axlar av Montréal-publiken och massmedia, speciellt under denna viktiga säsong... Men i övrigt så skulle jag definitivt ha med honom på en top 50-lista åtminstone!
Kommentera