NHL

13873 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #2669370

Sv: Allmän tråd för NHL
mattias - 74: Tidigare spelades ju slutspelet efter den klassiska modellen 1:an mot 8:an, 2:an mot 7:an, osv. Går det att "enkelt" förklara hur reglerna fungerar med Wild Card-platserna i slutspelet som det är nu istället?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby: Basics angående wild cards först, ifall du är osäker på det också (inte för att jag tror det, men bara för sakens skull)

I varje division går dom tre bästa lagen till slutspel (vilket är efterblivet när man spelar i en svag division likt Metro i år och Atlantic för några år sedan, men mer om det en annan gång).

6 st lag från West (3 i Pacific och 3 i Central)
6 st från East (3 från Metropolitan och 3 från Atlantic)

Utöver dessa kommer dom 4 lag (2 från West, 2 från East) med bäst poängtotal gå till slutspel som wild Cards, OAVSETT division. Så du kan exempelvis ha 5 lag från Pacific och 3 från Central i West och 4 lag från Metro och 4 från Atlantic i East.

När dessa ska lottas in så får det wild card-lag med högst poängtotal möta divisionsvinnaren med lägst poäng. Det wild card-laget med näst mest poäng får möta den divisionsvinnaren som har högst poäng.

Jag gör en låtsastabell med exempel nedan:

Pacific
VAN 104p
EDM 102p
LAK 98p

Central
DAL 110p
WIN 102p
COL 99p

Wild card
VGK 87p
NSH 82p

Enligt ovan kommer Dallas i egenskap av divisionssegrare med högst poängtotal få möta Nashville (sämsta poäng av WC) i kvartsfinalen, medan Vancouver (näst bäste divisionssegrare med lägre poäng än Dallas) få möta Vegas som har den bästa poängtotalen av WC-lagen. I det här exemplet blir det ett WC-lag från Pacific och ett från Central.

Atlantic
FLA 111p
BOS 104p
TOR 98p

Metropolitan
NYR 104p
CAR 98p
PHI 89p

Wild card
DET 86p
TBL 84p

Enligt ovan kommer Florida i egenskap av divisionssegrare med högst poängtotal få möta Tampa, som är det sämsta WC-laget poängmässigt. Rangers vinner Metro, men med mindre poängtotal än Florida får då möta Detroit som är det bästa WC-laget. Notera att det är två lag från Atlantic som är WC-lag här och således blir det endast tre lag från Metro.

Ledsen för lång utläggning, men jag är usel på att förklara. Önskar att HS hade bättre möjligheter för formatering i inläggen, så hade man kunnat göra slutspelsträd direkt bara.
Kommentera

Sv: Allmän tråd för NHL
Rip Kirby:

Det där med WC är faktiskt något som jag tycker är invecklat. Sune har nog bättre koll ;)
Kommentera