NHL

13885 inlägg · 804 ämnen

Inlägg #838429

Sv: Nattens Resultat
Inte världens viktigaste post men dock en rolig/intressant detalj. NHL är pålitliga verkligen då det gäller statistiken. Jag påpekade efter matchen mot Islanders att Crosby felaktigt var -2 då det borde vara -1 vilket nu i efterhand också har ändrats.

Snacket om att vissa stjärnor lätt får felaktiga assistpoäng är också bara en myt. I nämnda match passade Crosby till Gonchar som sköt för att se Recchi göra mål på returen. Ett andraass för Crosby då trodde man. Dock var det så att Gonchars skott tog på Staals fot och han får då assist tillsammans med Gonchar. Helt korrekt.

Tänkte på det eftersom dessa saker sköttes helt horribelt i matchen Modo Frölunda i förrgår. Det delades ut dubbelassist på ett av Modos mål fast det inte skulle vara något (En Frölundaspelare slog en svår passning hemåt som Skröder kom först på). Assisten på Skröders första mål då han sköt lågt på Salo tror jag också blev fel. Visst var det Sundström som passade då fast Viklund fick assisten?

Detta kan skötas skandalöst dåligt i Sverige faktiskt. Jag jobbar själv som reservstatistiker åt bolaget som rapporterar live statistiken till hockeyligan och det händer att personer från en klubb kommer och säger till i efterhand att lägga till (felaktiga) assist till deras mer kända spelare.
Kommentera