Olympiska spelen

3842 inlägg · 51 ämnen

Inlägg #1238485

Sv: Damhockey
Ser på Canada-Slovakien och kan inte annat än förundras vad sopigt det är.

Då menar jag inte spelet, även om Canada är jätteöverlägsna, utan DOMARNA.

Så fort en Slovakiska gör minsta lilla så åker man ut. Och det INNAN hemmapubliken ens hinner blinka med sitt enda öga. Dom godkände nyss ett knickedick-mål som görs 1-2 sekunder efter avblåsning (som skulle gett straff och antagligen mål åt Canada).

Wikegård sa tidigt i 1:a perioden att domarna nog skulle kunna strunta i att ta Slovakiska utvisningar och ändå skulle man inte ha en chans sån stor skillnad är det. Så det sista Canada behöver är hemmadomare.
Får hoppas att det kan bli annorlunda för herrarna. Annars kan Knickedickarna hämta ut sina guld-medaljer redan före dom spelat.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Damhockey
Salle: Har just sett sammandraget och kan inte annat än att hålla med. Visserligen är de ändå överlägsna, men en del av de "tacklingar" andra lag åker ut för klarar sig Kanada undan från. Känns som att de resonerar som att det blir så för att de är större, starkare och bättre. Och man vågar inte reta upp den stora hemska Kanadensiska björnen på nåt sätt. Jag säger: låt dem tacklas! Om argumentet emot tacklingar är att vissa spelare är för unga och bräckliga så får man väl införa åldersgränser då ffs. De bästa damspelarna tränar och spelar med killar och tacklas där. Ska damhockeyn bli mer publikvänlig och växa måste den få samma regler som herrhockeyn.
Kommentera

Sv: Damhockey
Salle: Kanske det blir "lex-Canada Cup -87" ännu en gång..
Kommentera