Övrig hockey

10027 inlägg · 1131 ämnen

Inlägg #278565

Sv: Bäst eller sämst?
Tv3 ska sända ishockey VM till 2007 enligt ett förlängt avtal som Viasat(Tv3) gjort med Kirchsport AG om rättigheterna.

Det året blir kanske även historiskt eftersom Kanada ansökt om att få arrangera VM. Sveriges ansökan ligger i lä antar jag.

Det året skall väl alla tvingas ha digitalbox oxå för att kunna se på TV vilket i sin tur lär öka intäkterna ännu mer till bolagen som redan får in bra mycket flis via reklamen som även vi betalar genom allt vi köper. Så hur vi än vrider och vänder på det är det alltid vi som betalar! och mer och mer blir det..

EU har mycket riktigt ett beslut i EU rätten om att länderna har möjlighet att lista de (idrottsliga) evenemang som inte får undanhållas och ska kunna ses av 95% av invånarna. Det var regeringen om beslutade om att ändra innehållet i radio och tv-lagen istället för att t.ex lista ishockey-VM. Möjligheten till att lista program finns dock kvar.

Ishockeyförbundet har vridit och vänt på den här frågan också.

Vad gäller uppgiften om att 2/3 av svenska folket har tillgång till TV3 så begär jag att få svart på vitt om det. Som tur är kan jag se VM och det är inte det eller frågan om lämpliga kommentatorer som är viktigast för mig. För mig är det viktigaste att sporten ishockey kan ses av så många som möjligt. Att det blir det drag i svenska folksjälen som ett ishockey-VM berättigar till. Ishockey VM var förr betydligt hetare än nu.

Att sedan ländernas skicklighet varierar från år till år och skrällar uppstår är positivt. Allt behöver ju inte vara som det var förut!

World cup blir även intressant. Men som sagt Kanadas ansökan om VM 2007 är en fingervisning om att statusen för VM kanske inte är helt förlorad. Hoppet finns.
Kommentera