Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #760828

Sv: Baseballtråden

Hurra! Slutspelet har börjat. Först Division Series:

American League:
NY Yankees-Detroit, 1-0 i matcher
Oakland-Minnesota, 2-0 i matcher

National League:
NY Mets-LA Dodgers, 1-0 i matcher
St Louis-San Diego, 1-0 i matcher

Mets har haft makalös otur med skador. Pedro Martinez fick sin andra svåra skada för säsongen veckan före slutspelet. Eftersom han sett så blek ut sedan han kom tillbaka från förra skadan var det ändå med viss tvekan som fansen såg honom som startande pitcher i match 1 mot Dodgers. När det blev klart att han är borta i ett halvår var det istället självklart att gå till El Duque, veteranen som alla trodde var slut som värvades från Arizona i somras. Sedan han kom till Mets har han visat att han fortfarande kan och sista veckorna har han varit grym. En given starter game 1 - så fick han en svår muskelbristning när han joggade över planen dagen före match... Dessutom är tredjestartern Trachsel aktu bortrest av familjeskäl.

Hur som helst, Mets med grundseriens bästa resultat i hela MLB vann bakom Maine efter en stabil insats inför nästan 60,000 på ett utsålt Shea. Ny match i bäst av fem ikväll.

I övrigt håller jag på Tigers (Anti-Yankees) men tror på NY i den serien. Oakland har kopplat greppet i sin serie. Kul, det är en riktig budgetklubb som alltid får fram fantastiska talanger.
I mötet STL-SD håller jag på Cameron och Piazza i Padres. Tänk vilken uppståndelse om San Diego kommer till Shea för att spela om NL Championship med Piazza i uppställningen?

Kommentera