Övrig sport

1637 inlägg · 27 ämnen

Baseballtråden

1522517 · » Till forumetSv: Baseballtråden

En gullig liten sporthändelse är att Adam Greenberg får spela Baseboll inatt. Greenberg fick chansen i MLB med Chicago Cubs som 24-årig rookie men träffades i huvudet av den första pitch han såg. (Läskig filmsnutt, känns genom skärmen). Efter att ha träffats av en baseboll i 150 km/h så fick han hjärnskakning trots hjälmen, var borta ett år, klipptes av Cubs och har aldrig tagit sig tillbaka. Den ende av över 7000 spelare i MLB genom alla år som träffades av det första och enda kastet i sin karriär.

En filmare i Chicago startade en kamapanj för att han skulle få chansen att slå bara en gång till i livet "one more at-bat". Miami Marlins, vars pitcher var den som träffade honom i huvudet, har nappat, och inatt ska han få försöka slå en gång efter att ha fått ett unikt en-dags-kontrakt efter specialtillstånd av ligan.

Nu möter han mitt Mets och den pitcher som Mets startar, R.A. Dickey (en annan fantastisk historia om en unik kastteknik som gjort att han fått ett jättegenombrott vid 37 års ålder) har chansen att ta hem priset som årets pitcher i ligan om han går bra ikväll så jag hoppas Greenberg inte får någon träff... Men en kul historia.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Interleaguehelg - det vill säga lag från American och National league spelar mot varandra. Före 1997 hände det bara i World series men sedan dess spelar man tre hemma och tre bortaserier mot lag från den andra ligan varje säsong. Vissa möten återkommer varje år som Yankees-Mets, White Sox-Cubs, Dodgers-Angels och Athletics-Giants. I övrigt roterar man mot motståndarna. Nu inträffar då det historiska att Chicago Cubs besöker Boston Red Sox och spelar på Fenway Park. Det har hänt förr, senast 1918... Quite some time. Två av MLB:s äldsta och minst vinnande lag möts till slut igen.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Nu är det inte långt kvar till spring training!

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Äh, Jets får spö.

Byter sport. Snart drar träningen igång! The Hot Stove kokar än även om de saftigaste bitarna i soppan har gått åt. Vinnare och förlorare?

I National League så har Phillies överraskande signat Lee till sin rotation och har nu fyra fantastiska starters av fem möjliga. Jobbigt... Braves ser också starkare ut. Washington försöker förtvivlat bli att räkna med och har varit med i flera budgivningar utan att lyckats och därefter överbetalat spektakulärt för Jason Werth som är bra men som blir onödigt rik i år och kommande år. Kanske vad som krävs för att visa att de menar allvar? Marlins bygger som vanligt mest på egna talanger och Mets trampar vatten i väntan på att några tunga kontrakt ska löpa ut.

Tipset: Phillies tar serien igen.

I Central blir Reds fortsatt bra, Brewers blir bättre med Grienke och som vanligt är Cardinals att räkna med. Cubs sprattlar. Astros och Pirates gör omtag igen men torde vara två av ligans sämsta lag.

Tipset: Brewers. Kanske tradar de Prince Fielder men behåller de honom tror jag de räcker till slutspel.

I väst hoppas regerande mästarna Giants kunna försvara titeln. Inga dramatiska ändringar i mästartruppen, ett problem är att flera av de bärande spelarna är så unga att truppen blir dyrare bara av den anledningen. Inget jättespektakulärt i väst förutom att Padres tradat bort Adrian Gonzalez. Ser jämnt ut. Gissar att Giants försvarar titeln men det kan gå hur som helst. Alla utom Arizona har chansen.

I American League är det mest buller i Öst som vanligt. Red Sox är de som låter mest och har förstärkt rejält. Yankees gick hårt efter Lee men fick snopna se att det inte räckte att betala mest, han gick till Phillies ändå. Yankees lär vara bra i alla fall. Rays har blivit av med flera tongivande spelare men har ett hav av talang att ösa ur och har fyllt på med två gamlingar i Damon och Ramirez som kanske kan ta laget högt.

Tipset: Red Sox. Men Yankees är inte klara...

I Central ser det stenhårt ut. Twins, White Sox och Detroit har alla stor kapacitet. Indians är i rebuilding medan Kansas kanske är på gång äntligen? Även om de tradade bort Greinke.

Mitt tips ligger på Twins.

I väst försöker Rangers försvara sin pennant. Angels har haft svårt och kommit tvåa i flera budgivningar om stjärnspelare. Seattle föll pladask ifjol trots hårdsatsning. Oakland räcker nog inte till.

Tipset Ranges, men Angels är inte klara.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Giants wins it all!
Kommentera

Sv: Baseballtråden

World Series! Spännande par som gör upp. Texas Rangers är inne på sin femtionde säsong sedan laget skapades och når för första gången WS. Laget har spelat slutspel fyra gånger tidigare men som bäst vunnit en match... I år ser de riktigt starka ut med en kombination av egna framodlade talanger, värvad superspets (Lee) och upplockade "föredettingar" (Vladimir Guerrera). Dock en överraskning att de klarade av att plocka ner både Tampa Bay och regerande mästarna Yankees på vägen. Inte mig emot att Yankees åkte i och för sig.

De möter San Frasisco Giants, en klubb som vunnit många titlar men alla på den tiden de lirade i Harlem och hette New York Giants, senast för 54 år sen. Klubben har nått world series fyra gånger sedan de flyttade till Californien men ännu ingen seger. Laget leds av Tim Lincecum, spektakulär ung pitcher som mest ser ut som en moppeslusk från Vivsta men som på något sätt får iväg bollarna med en otrolig kraft hämtad ur den tunna kroppen. I övrigt ett jämt lag som har gått bra ända sedan dopingmonstret Barry Bonds lade av. Även SF bidrog till Macofriden genom att slå ut hatlaget i national league, Philladelfia Phillies. En WS som ifjol mellan Yankees och phillies hade gett kräkreflexer.

Så vem vinner? Rangers gäller nog som något av favoriter. Båda lagen har dock tagit sig fram till finalen som underdogs i slutspelet och båda kan därmed överraska även nu. Helt öppet skulle jag säga. Jag har inte riktigt känt efter än men tror att jag håller på Giants. Vi får se...

Mets klarade sig som väntat i år och blev ett mittenlag, bra första halva av serien men efter all star break mycket svaga. Många skador igen. Både sportchef och tränare har fått packa ihop och det finns många intressanta unga spelare i systemet, vi får se var det tar vägen helt enkelt. Jag lär förlänga teveprenumerationen på mlb.com även nästa år.

Lets play ball!

Kommentera

Sv: Baseballtråden

El Maco:

Inte alls roligt. det enda jag lärde mig vad att man spelar i 9 innings per match tror jag? Blir nog tyvärr inget mer Baseball för mig. Otroligt tråkig sport faktikst.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
mattias - 74: Kanske inte 40000 på matchen och kanske tjänar spelarna på planen inte lika mycket i månaden som Kamerus BNP men jag är nyfiken på upplevelsen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Frisco:

Idag skall jag se min första Baseballmatch nånsin Live.. Uppsala Baseboll emot Enskede :)

Få se om man får blodad tand eller om man tycker det är ap tråkigt.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

...och så är det dags för *BUMP* av baseballtråden! Nu har de kastat loss i 90+ mph.

Snyggaste-och-coolaste-om-än-sannolikt-inte-det-bästa-new-york-laget New York Mets började säsongen idag på bästa sätt med 7-1 mot Marlins hemma på ett utsålt CitiField bakom Santana. Lite drömförlopp: Santana hade inga problem, Niese klev fram och stängde två innings  och K-Rod pitchade en perfekt nia även om det inte behövdes. Framåt slog de som ska slå bra. Bara 161 omgångar till såhär så...

Ingen räknar med Mets i år. En tung förstärkning i sluggern Jason Bay men räcker det efter förra årets platta fall? Det enda andra som talar för ett väsentligen uppryckt Mets är att de omöjligen kan ha lika många skador i år så bara där en förstärkning. Tyvärr ser Braves lite starkare ut oän förra året och Phillies lika bra ut som i fjol då de mötte Yankees i World Series så det blir svårt att vinna divisionen.

Tipsen inför året ligger på att Yankees upprepar segern i world series igen. I American League ser divisionskonkurrenterna Red Sox men kanske ännu mer Tampa Bay Rays svårast ut att ta sig förbi. I Central division ingen klar utmanare. Twins kanske? I West bätre klass, Seattle och Texas Rangers ser heta ut och LA Angels är aldrig dåliga.

I NL är Phillies favorter igen. Cardinals ser intressanta ut, Rockies, Dodgers och kanske, kanske SF Giants.

Mets... Njae, För tunt i bullpen förutom K-Rod, sannolikt för svaga starters på plats 2-4 och frågetecken runt flera nyckelspelares hälsa respektive form och ganska ont om talang på väg upp. Men hoppas får man och än är de obesegrade!

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Yankees får New York att explodera

www.aftonbladet.se/sportbladet/article6027965.ab
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Mets säsong har ju varit fulländat i termer av katastrofer och pinsamheter. Man skulle kunna tycka att det räckte med det, men nej då. Nu ska fucking Yankees möte fucking Phillies i World Series. Finns ju inte ens någon att onda på.

Jag håller på Pedro Martinez i game 2, i övrigt skiter jag i det här.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

El Maco: Du har väl inte missat att Sverige spelar VM-match emot Antillerna på Viasat Sport och på nån daimant ute i Sumpan om man bor vill ha en varmkorv och en pucko till. :-)

Bottom of 5th och underläge 1-2

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Pratar man succétrådar måste naturligtvis basballtråden bumpas, denna elittråd där jag står för 90 % av innehållet. Nu kör vi igen. Spring training pågår samtidigt som de flesta av de bästa spelar basebollvärldens Canada Cup: World Baseball Classic. Superskräll igår när Nederländerna spöade Dominikanska republiken. USA är favorit på papperet men med ödmjukhet i år efter floppen för tre år sedan.

I övrigt har Silly Season dominerats av Yankees som signat det största kontraktet till en Pitcher någonsin och det största kontraktet till en positionsspelare sedan de själva signade A-Rod för ett tag sedan. Samme välbetalde A-Rod som hunnit dumpa sin fru för att få sexa med Madonna och för några veckor sedan erkänt att han dopade sig för sex år sedan (sista säsongerna innan det fanns vare sig tester eller straff i MLB). Hepp, där halkade den glorian på snedden. Får se om han kommer in i baseball hall of fame om en tio-femton år eller så när det är aktuellt att rösta. Juryn har inte varit nådig med ertappade dopare hittills.

Generellt märks det att ekonomin gått i botten. Mängder av så kallade free agents står utan lag då klubbarna satsar på billiga rookies och unga spelare. Enligt det komplicerade lönesystemet är spelarna ganska billiga särskilt de första tre åren i ligan men öven de följande tre innan de blir free agents. Säkert många som räknat med att bli mångmiljonärer i dollar som går arbetslösa istället. Alla kommer inte att landa i en klubb heller, säsongen börjar snart. Förstärkningar till Japanska ligan?

Mets då undrar ni. Tja, det har inte varit någon jättedramatik på spelarfronten. Omstöpning av Bullpen där man skickat de flesta av förra årets losergäng och värvat två av de bästa closers på marknaden (varav bara en kan få nionde förstås) samt skapat lite djup i laget på bänken. Kan kanske räcka? Prognosen är divisionsseger men den teorin har lanserats två år tidigare med Phillies en seger före när grundserien summerats.

Lets play ball!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Katastrofseptember igen. Andra året i rad Mets faller på mållinjen, en match iväg från slutspel efter 162 omgångar. Bittert.

Matchup:
American League
Red Sox-Angels (förra årets vinnare mot årets kanske bästa lag i grundserien)
Tampa Bay - Twins/White Sox (Rays har gjort ett fantastiskt lyft. Ligan ruttnaste lag vann AL East med ungdomar kryddat med några veteraner. Twins är en skräll, möter White Sox i särspel om sista platsen)

National League
Phillies-Brewers (Brewers i slutspel för första gången sedan -82. Får min tumme i NL-slutspelet
Dodgers-Cubs (Cubs försöker vinna för första gången sedan 1908. Lär vara bättre laget här men de har tyngden på sig)

Håller på underdogsen Rays och Brewers som båda har bra lag på papperet men traditionen mot sig, Rays får tillbaka flera skadade, har reell chans att gå till World Series. Annars potentiellt två derbyn i World Series: Angels-Dodgers eller Cubs-White Sox.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Häftig arena de har Tampa Bay Rays. Tropicana Field.
www.interstate-transport.com/Tropicana%20Field.jpg
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Tja, den här säsongen har börjat illa. Mets ligger och skvalpar med en vinstprocent på runt 50 %. Rekordvärvningen Santana har varit bra men ett par av de andra förväntade stjärnorna har varit mer än lovligt risiga.

I Mets division är Florida Marlins den stora skrällen. De tradade iväg sin bästa pitcher och sin bästa positionsspelare till hårdsatsande Detroit. Förväntan var att Florida skulle få ett par mellanår i väntan på talangerna men istället går de som tåget och leder. Phillies och Atlanta gör vad de ska men Mets floppar. Visst, långt kvar, men det går bra att börja vinna nu. Bäst i NL verkar annars Arizona vara. Får se om de orkar hela vägen.

I AL ser Boston bäst ut. Detroit har hårdsatsat men floppat till och med värre än Mets. Yankees ser lite trötta ut. Positiv skräll på östkusten: Tampa Bay Rays. Håller en liten tumme för dem. Ligans lägsta budget men i år verkar de ha ett riktigt hyggligt lag. Även mina AL-favvosar White Sox har fått mer ordning på grejorna och är mer med i år.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: du föredrar sån där ruggby. Jaja.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Inte intresserad av Boboll :-)
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: världens bästa pitcher fick världens största pitcherlön och ska spela för världens snyggaste lag.

Och där - TD Giants!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Poffa: Inte intresserad av Boboll :-)
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Eller, det kan vara det att han just blivit en Mets. Han gick från Minnesota till Mets igår, ser jag nu på ESPN.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: Mets pitcher. Men jag vet inte riktigt vad som åkallade denna "hyllning".
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Johan Santana???
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Johan Santana! Vill bara säga det!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Pengar, vad är det?
Kommentera

Sv: Baseballtråden
För den som undrar så tackade just Yankees third baseman Alex Rodriguez nej till ett kontraktsförslag som skulle ge honom 350 miljoner dollar. Han vill ha mer...
Kommentera

Sv: Baseballtråden
yaqop: Red Sox vann i fyra raka. Goliat mosade David med andra ord. Synd, kunde blivit en vacker saga om Rockies stått upp även i World Series. De kan vara hyfsat nöjda med senaste månaden ändå...
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Inatt startar World Series
Colorado Rockies mot Boston Red Sox (sucks)

Boston som favoriter bland experterna men dom har haft en tuff väg till finalen medans Colorado ångat på som ett tåg på vägen dit.

Go Rockies! och kom ihåg att ställa klockan på 02.00 inatt, NASN är kanalen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Jafyfandårå. Mets har svarat för det största raset i den mycket långa MLB-historien och missade ikväll slutspelet som varit "givet" sedan i maj typ. Kvällens debacle var stilenligt när Mets släppte sju runs i första inningen för tredje gången sedan laget grundades (orkar inte räkna ut exakt hur många matcher det blir men någonstans runt 8000 tror jag är svaret), Glavine som vunnit 300+ matcher och kommer att väljas in i Hall of Fame lyckades åstadkomma en out innan han byttes ut. Förra gången han inte tog sig igenom första inningen som starter var 1988... Snygg sista match Tommy.

Mets hade chanser och lämnade till exemper åtta spelare på bas i första tre inningarna.

Ett missunsamt grattis till Phillies. Nu har man i alla fall bättre sömnvanor att se fram mot i oktober.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Det kan vara farligt att kolla på Mets. Om en packad 100+-are med famnen full av öl ramlar över dig på läktaren kan du bryta ryggen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Efter fyra inningar står det 5-0 till Mets. Glavine som startar för Mets har varit stabil. Kan han komma en seger närmare de magiska 300 i karriären redan på premiärdagen?

Chris Carpenter som mycket väl kan vara seriens bäste startande pitcher har fått kämpa och är redan uppe i 74 pitchar efter fyra innings. Han gör max en inning till innan Cards får gå över till bullpen.

Dags att sussa, får bli en blackberrykoll på tunnelbanan till jobbet imorgon för att se hur det gick.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Opening day!

Vilka tar det i år? Tja, i American League slentriantippar jag Yankees. Dålig koll på opositionen med Detroit blir säkert bra i år med. Jag ska till Chicago om ett par veckor och passar på att se en Whitesox-match så mitt hjärtetips går till dem.


i National League lär det stå mellan Mets, Phillies, Cardinals och Dodgers. Phillies och Dodgers har värvat bäst, Mets var överlägset bäst i grundserien ifjol och Cardinals är som bekant regerande mästare.

Mitt Mets har en lysande lineup, betydligt risigare bullpen än förra året och en osäker uppsättning starting pitchers. På pitchersidan lär det värvas/tradas under säsongen och beroende på vad GM Minaya får tag på kan det se riktigt bra ut.

Om några minuter börjar säsongen för mig med Mets @ Cardinals. Lets play ball! 162 underbara matcher fram mot slutspelet.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: MLB - min statistik-tarm och min estetik-tarm säger: "Ja, utan tvekan", men min fritids-tarm lägger in sitt veto.

Salle: Brum!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Major League BoBoll... Njae!!!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Ni känner väl alla hur upphetsningen tilltar. Bara tre månader kvar nu innan MLB drar igång...
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Nu är det nära. 3-1 till Cardinals. Det här tappar de inte. Surt för Mets som var så nära world series... Men nästa år!

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: New balls, please..!
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Redax 2: En annan variant av "tampering with the ball" eller balls som passar bättre här...

[url=www.flurl.com/item/baseball_u_196137]Ouch![/url]

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Nämen, jag trodde inte man hade begreppet "tampering with the ball" även i baseball. Det är ju annars sådant som bara Pakistan pysslar med...
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Första matchen spelad och 1-0 till Cardinals. De vann relativt enkelt med 7-2. Långt kvar men viktig seger i och med att den togs på bortaplan. American League har fördel av hemmaplan sjund avgörande efter det att AL vann All-Starmatchen.

Jag håller en motvillig tumme för Cardinals eftersom det dels vore smickrande för Mets att åka på målsnöret mot de blivande mästarna, dens för att det rent allmänt är National Leagues tur att vinna efter segrar för Red Sox och White Sox de senaste två åren. Florida Marlins var senaste National-lag som vann, 2003.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Så var det över. Mets stupade på mållinjen imorse och nådde inte första world series sedan 2000.

Peres gjorde en storartad insats. Bra pitching höll ställningen nere till 1-1 in i toppen på nionde innningen då en singel och en homerun off Aaron Heilman gav Cards en 3-1 ledning. Mets kom tillbaka - nästan. Efter två singlar och en walk fylldes baserna med två outs. Beltran klev upp och hela Missouri bleknade och mindes hur han sänkt Cardinals förr. Inte den här gången, strike out och matchen och säsongen var över.

Nu blir det mid-westkamp mellan Detroit och St Louis i world series. Många håller Detroit som favoriter efter det fina slutspelet. Cards har dock mer rutin vilket väger tungt. Vi får se hur väl de kan ladda om för match direkt imorgon i Detroit.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Den ända sport som man kan ha tur i är tyngdlyftning.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Yes! Yes! Yes! Maine stängde och släckte. Seger med 4-2 där Cardinals fick in sina två först i sista inningen. En sjunde och avgörande match ikväll på Shea...

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Tung förlust inatt med 4-2 till Cardinals. 2-3 i matcher alltså till Cards.

Mets har sista två (förhoppningsvis två) hemma på Shea. Klockan 2 svensk tid ställs Mets Maine mot Cards Carpenter i match sex. En av de mest oprövade starters i ligan mot den kanske bästa av de alla.... Jag hoppas att Mets offensiv förmår knäcka Carpenter.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Puh! Perez var sisådär men gjorde sitt jobb och höll Mets kvar i matchen. Offensiven vann matchen. 12-5 slutade det efter en match när Mets två Carlosar, Beltran och Delgado, stod för tre homeruns. Beltran är på väg att sätta alla möjliga offensiva rekord. Det var det som Mets betalade en fantastiskt hög lön till honom för.

Rematch måndag kväll - om det inte blir regn. Glavine som nollade Cardinals i första matchen startar för Mets igen. Det känns som en nyckelmatch. Kan Mets fixa en matchboll så vinner de det här i någon av de två hemmamatcherna som återstår. Vinner de inte så blir det mycket tufft att vinna två till med de svaga starters som de kan mobilisera.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Detroit har en fantastisk säsong! Fyra raka mot Oakland och Tigers är klara för första world series sedan 1984. Känns som favoriter där nu oavsett vilket lag som går vidare från National League.

St Louis Cardinals vann tredje matchen mot New York Mets och har nu 2-1 i matcher. Trachsel startade matchen för Mets och släppte alla fem runs i 5-0 matcher. Trachsel utgick efter att ha pitchat till två batters i öppningen av andra inningen när han fick en boll slagen på benet. In kom Oliver och pitchade fantastiskt i sex innings. Vad hjälpte det är Mets inte hade någon som helst offensiv och Cards redan ledde med 5-0... Cards starting pitcher Suppan slog för övrigt sitt livs andra homerun i matchen. Bara en sån sak.

Tyvärr verkar skadorna ta udden av Mets i slutspelet. Inatt startar Perez, en kille som verkligen inte ingick i några slutspelsplaner för några veckor sedan. Trots bristen på starters kan det gå vägen för mets om offensiven leverar. Bäst av sju, fem chanser att vinna tre matcher.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Pratar man slutspel så är det baseballfeber i Hockeytown. Detroit har tagit de två första matcherna i mötet med Oakland.

Mets-Cards väntar fortfarande på att få börja spela efter regn i NY. Match 1 på Shea ikväll om vädret är OK.

Alla har väl noterat att John McEnroe glider runt i Stockholm med Metskeps föresten?

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Alisandali: Jäkligt läskigt. Planet kraschade på 72:a gatán, under min tid i stan bodde jag på 82:a... Jag har flera gånger varit hemma hos vänner i precis det kvarteret.

Spöklik nu-är-säsongen-slut-artikel på yankees officiella hemsida om spelarna som städar ur skåpen efter säsongens slut där den förste som intervjuas är just liedel. Sista nyheten som lagts upp innan rapporterna från kraschen började komma. En av Mets ledare bodde för övrigt i huset som han kraschade in i.

Kommentera

1522517 · »