Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Baseballtråden

« · 555414 Till forumet


Baseballtråden
Det kan inte bara vara jag som upptäckt tjusningen i denna fantastiska sport? Vilka andra hockeysnackare följer baseball? Igår var en jävligt jobbig dag. Mets har 5-1, en man ute i nionde inningen och Castro tvekar på tredje bas när Daubach dubblar. Till slut knatar Castro iväg hemåt men hinner inte och blir taggad iställer för att göra 6-1 som han lätt fixat om han stuckit direkt. I spelet efter gör Reyes en force-out som Offerbach skulle hunnit hem på till 7-1. Men när Reyes bränns på första bas så är det tredje man ut, som en följd av Castros fel. Strunt samma, 5-1 ska räcka mot Pittsburgh när de bara har en inning kvar. Allt går hyfsat men med två ut och spelare på första och tredje så låter Heilman Wilson gå. Plötsligt är baserna fulla... Heilman ut, Looper in och trots att han pitchar bra så får Pittsburgh iväg en groundball och får in två man till 5-3. Fortfarande marginal. När så Lawton får iväg en flyball ska det bara vara slut på matchen. På något jävla sätt slarvar Floyd och missar lyran. Istället för sista man ut och matchen är över hinner två till in på misstaget och det är 5-5! Matchen till extra innings, nytt error släpper en pirat till andra bas och han hinner hem till 6-5 på en groundball i mitten och hemmaseger. Så onödigt! Det borde blivit 7-3 och ännu en viktig seger i jakten på Nationals, istället en onödig förlust att gräma sig över länge. Castro hade blivit hjälte med sin HR och en IRB, istället är han en av fyra syndabockar. Och idag pitchar Ishii för Mets och då kan det ju gå hur som helst... Okej, halva serien kvar men såna här förluster har man inte råd med. 8,5 till Nationals och 6,5 till Braves på wild-cardplatsen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Vad hände med radbryten?
Kommentera

Sv: Baseballtråden

El Maco:
Även om jag inte följer med så noga håller jag en liten tumme för SF Giants. Mest för att den enda match jag sett live var Giants - Mets. En tillrest Metssupporter tillbringade f.ö hela matchen till att skälla (högt) på sin egen pitcher.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
JD: Vet du om den historiska kopplingen mellan Giants och Mets? Och för den delen Dodgers och Mets? En gång i tiden fanns det tre NY-lag i MLB, Yankees i American League och Brooklyn Dodgers och New York Giants i National League. Ligan ville växa utanför östkusten och uppmuntrade Giants och Dodgers ägare att flytta lagen till Kalifornien. Därför är de idag SF Giants och LA Dodgers. Särskild flytten av Dodgers var mycket kontroversiell, de hade precis vunnit World Series och hade mängder av fans. Ägaren var förmodligen stans mest hatade man resten av sin livstid.

I några år fanns alltså bara "The Bronx Bombers" kvar med sin Yankee Stadium. Då satsades det på att starta upp ett nytt lag i National League. Det blev New York Mets vars klubbfärger blev en orange efter Giants och Blått efter Dodgers. Mets hade storhetstider i slutet av sextio och på åttiotalet men är på alla sätt lillebror i stan efter Yankees. Dock har de ett mer spännande lag. Yankees är Real Madrid eller Chelsea med superstjärnor på alla positioner. Ett problem är dock att flera av dem är närmare pension än vad som känns bra.

Mets har tre fixstjärnor, Beltran och Piazza samt seriens kanske bästa och definitivt coolaste pitcher Pedro Martinez som alla var uttagna i all-starmatchen. Bakom dem några solida veteraner som Floyd och Cameron som alltid levererar. Dessutom två av de största talangerna i Wright och supersnabbe Reyes. Tyvärr även några halvfigurer både ute på planen och i pitcherrotationen. Kan man fortsätta bygga med två, tre starka namn är man nära divisionsseger nästa år.

Ikväll är det dags att åka till Shea. Ska bli kul att vara på plats igen tillsammans med 30000-40000 andra. Nu när ligan kommit halvvägs och all-starmatchen är avklarad gäller det att Mets börjar vinna mer än en match i taget.

Mets möter Atlanta Braves i en fyramatchersserie som gäller massor. Mets vann första matchen med 6-3 efter en sen homerun av Piazza med två på baserna. Igår kontrade Braves med en 2-1 seger efter mycket stabilt pitchande av de båda före detta lagkamraterna Glavine och Smoltz. Imorgon pitchar Pedro för Mets så då måste det bli seger. Om dagens starter Zambrano får till det och lyckas pitcha laget till seger finns det en utmärkt chans att klättra närmare toppen.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Lets play ball! Opening Day is here!

Mets spöade Nationals hemma med 4-3 inför nästan 54,000 åskådare på ett utsålt Shea. Xavier Nady var Mr 100 % med 4 of 4. Glavine pitchade stabilt och hade även två hits.

Det ska bli intressant att följa tungt upprustade Mets i år. Exakt tjugo år sedan senaste world series-segern men det kan kanske finnas en liten chans till repris den här säsongen. 161 grundseriematcher återstår dock innan det förhoppningsvis blir slutspel i oktober... Man kan aldrig få för mycket baseball.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

El Maco: Ja jäklar vad det rullar på för Mets i säsongupptakten. Nu har de 7-1 i matcher och den bästa säsongsupptakten sedan 1988. Det kunde ha varit 8-0 om inte Wagner slarvade bort en save i ett av mötena hemma mot Nats. Nu har motståndet inte varit det bästa med matchande enbart mot Florida och Washington som ska vara på nedre halvan i National League - men det som glädjer är sättet som man vinner på. Några riktiga utskåpningar, stabil pitching och oväntade homerunfestivaler för "small ball" Mets.

Nu blir det att bekänna färg mot hyggliga Brewers i helgens matcher och laget-att-slå Braves i början av nästa vecka. Kommer Mets upp som vinnare i respektive serie kan de börja slå sig på bröstet på allvar. Sedan tio raka svåra bortamatcher på västkusten och i Atlanta så det skadar inte med luft i vinstprocenten.

Lets go Mets!

Kommentera


Sv: Baseballtråden
Frisco: Hoppsan. Jag tycker att Mats Olsson tappat sedan sin storhetstid men kommer han ut som något av en Metsfan (i alla fall metsintresserad vilket är nog så meriterand i jämförelse med alla mähäiga "yankeefans" som inte ens kan reglerna i svenskkolonin i NY, typ Per Bjurman) vinner han i respekt.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Alla har väl noterat att Mets har vunnit en matchserie borta mot sin nemesis Atlanta Braves för första gången på flera säsonger? Just nu leder de National League East med sju matcher - en rekordbra start.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Talking to your hand, I know men jääävlar vilka matcher mot Braves igår och idag. Mets är ruggiga!

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Jets vs Yankees visades live på Viasat Sport för nån dag sen och just nu kör de den femtisjuttonde reprisen. Grattis.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Frisco: Jets? Äh, Mets ska det vara. Dessa smeknamn.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Frisco: NY Jets och NY Mets finns redan. Snart blir NJ Nets åter NY Nets.

Jag var faktiskt i Sthlm på blixtbesök i helgen och blev mycket nöjd över att se en bild på Carlos Beltran i teveprogrammet. Dock var starttiden för matchen två på natten och den gick på en kanal som inte fanns med på mitt hotells kabelutbud så det gick inte att utnyttja.

Mets tuffar på även om det blev förlust mot Phillies idag. På måndag ska jag till Shea och se Arizona få stryk. Det blir nästan det sista jag gör här, på onsdag byter jag hemort till Stockholm.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: okak
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Fra-Bra på tv och fantastiskt sommarstockholm utanför fönstret. Jag följer Mets @ Yankees på mlb.com jag... Shit vad hjärntvättad jag blev på så kort tid.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Mets, Mets, Mets, snart är seriesegern sekrad även rent formellt.

Bjurman har börjat fatta spelet, skriver om det i Aftonblaskan

www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,877595,00.html

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: sekrad? Jaja. Länkar för smidigt klick nedan.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Hurra! Slutspelet har börjat. Först Division Series:

American League:
NY Yankees-Detroit, 1-0 i matcher
Oakland-Minnesota, 2-0 i matcher

National League:
NY Mets-LA Dodgers, 1-0 i matcher
St Louis-San Diego, 1-0 i matcher

Mets har haft makalös otur med skador. Pedro Martinez fick sin andra svåra skada för säsongen veckan före slutspelet. Eftersom han sett så blek ut sedan han kom tillbaka från förra skadan var det ändå med viss tvekan som fansen såg honom som startande pitcher i match 1 mot Dodgers. När det blev klart att han är borta i ett halvår var det istället självklart att gå till El Duque, veteranen som alla trodde var slut som värvades från Arizona i somras. Sedan han kom till Mets har han visat att han fortfarande kan och sista veckorna har han varit grym. En given starter game 1 - så fick han en svår muskelbristning när han joggade över planen dagen före match... Dessutom är tredjestartern Trachsel aktu bortrest av familjeskäl.

Hur som helst, Mets med grundseriens bästa resultat i hela MLB vann bakom Maine efter en stabil insats inför nästan 60,000 på ett utsålt Shea. Ny match i bäst av fem ikväll.

I övrigt håller jag på Tigers (Anti-Yankees) men tror på NY i den serien. Oakland har kopplat greppet i sin serie. Kul, det är en riktig budgetklubb som alltid får fram fantastiska talanger.
I mötet STL-SD håller jag på Cameron och Piazza i Padres. Tänk vilken uppståndelse om San Diego kommer till Shea för att spela om NL Championship med Piazza i uppställningen?

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Så är det bara fyra lag kvar....

Största skrällen svarade Detroit Tigers för som slog ut Yankees med 3-1 i matcher. Nu blir det baseballfeber i Hockeytown. Första slutspelet på nästan 20 år och Tigers slår ut favoriterna i American league övertygande.

Oakland A's eliminerade Minnesota Twins överraskande enkelt med 3-0 i matcher. Helt öppet i American League Championship. Till slut tror jag nog att Oakland tar det. De har varit med i hetluften regelbundet de senaste åren medan Detroit kom från ingenstans det här året. Det gjorde å andra sidan White Sox ifjol också...

I National League var det hårt in i det sista medan St Louis och San Diego. Cardinals vann med 3-2 i matcher. I den andra matchen hade Mets det oväntat enkelt mot Dodgers. 3-0 i matcher efter övertygande spel - men på olika sätt. Första matchen vann Mets med Power. Andra på pitching och försvar. Tredje med small ball runs.

I national League championships håller de flesta Mets som favoriter. Det här är de tippade två lagen att mötas. Cards har slutspelests kanske bästa starting pitcher i Chris Carpenter och den bäste positionsspelaren i Albert Pujols på 1st base. Sammantaget har dock mets ett bättre lag. Utan ytterligare skador tar Mets det här. Hoppas jag....

Värt att notera att det blir en rätt fräsch mästare oavsett vem av de fyra återstående lagen som tar det. A's var de senaste av de fyra som vann worlds series, det var 1989. Mets 1986, Detroit 1984 och Cardinal 1982. Cards var å andra sidan i World Series 2004 när de förlorade mot Red Sox.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

El Maco: Tänkte på dig när jag läste denna artikel och såg denna bild... :-)

[url=www.thetoque.com/top_five_plus_five_more/top_reasons_why_the_new_york_yankees_choked_20061007.html]Top Reasons Why The New York Yankees Choked[/url]

[bild]photos1.blogger.com/blogger/561/81/400/yankees_suck_sam_large.jpg[/bild]

Kommentera

Sv: Baseballtråden
New York Yankees pitcher Cory Lidle körde planet

Piloten på planet som kraschade i New York var Cory Lidle, 34, pitcher i basebollaget New York Yankees.
Det uppger flera amerikanska medier på onsdagskvällen.

Se länk .
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Och Expressen har också en artikel om olyckan .
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Alisandali: Jäkligt läskigt. Planet kraschade på 72:a gatán, under min tid i stan bodde jag på 82:a... Jag har flera gånger varit hemma hos vänner i precis det kvarteret.

Spöklik nu-är-säsongen-slut-artikel på yankees officiella hemsida om spelarna som städar ur skåpen efter säsongens slut där den förste som intervjuas är just liedel. Sista nyheten som lagts upp innan rapporterna från kraschen började komma. En av Mets ledare bodde för övrigt i huset som han kraschade in i.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Pratar man slutspel så är det baseballfeber i Hockeytown. Detroit har tagit de två första matcherna i mötet med Oakland.

Mets-Cards väntar fortfarande på att få börja spela efter regn i NY. Match 1 på Shea ikväll om vädret är OK.

Alla har väl noterat att John McEnroe glider runt i Stockholm med Metskeps föresten?

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Detroit har en fantastisk säsong! Fyra raka mot Oakland och Tigers är klara för första world series sedan 1984. Känns som favoriter där nu oavsett vilket lag som går vidare från National League.

St Louis Cardinals vann tredje matchen mot New York Mets och har nu 2-1 i matcher. Trachsel startade matchen för Mets och släppte alla fem runs i 5-0 matcher. Trachsel utgick efter att ha pitchat till två batters i öppningen av andra inningen när han fick en boll slagen på benet. In kom Oliver och pitchade fantastiskt i sex innings. Vad hjälpte det är Mets inte hade någon som helst offensiv och Cards redan ledde med 5-0... Cards starting pitcher Suppan slog för övrigt sitt livs andra homerun i matchen. Bara en sån sak.

Tyvärr verkar skadorna ta udden av Mets i slutspelet. Inatt startar Perez, en kille som verkligen inte ingick i några slutspelsplaner för några veckor sedan. Trots bristen på starters kan det gå vägen för mets om offensiven leverar. Bäst av sju, fem chanser att vinna tre matcher.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Puh! Perez var sisådär men gjorde sitt jobb och höll Mets kvar i matchen. Offensiven vann matchen. 12-5 slutade det efter en match när Mets två Carlosar, Beltran och Delgado, stod för tre homeruns. Beltran är på väg att sätta alla möjliga offensiva rekord. Det var det som Mets betalade en fantastiskt hög lön till honom för.

Rematch måndag kväll - om det inte blir regn. Glavine som nollade Cardinals i första matchen startar för Mets igen. Det känns som en nyckelmatch. Kan Mets fixa en matchboll så vinner de det här i någon av de två hemmamatcherna som återstår. Vinner de inte så blir det mycket tufft att vinna två till med de svaga starters som de kan mobilisera.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Tung förlust inatt med 4-2 till Cardinals. 2-3 i matcher alltså till Cards.

Mets har sista två (förhoppningsvis två) hemma på Shea. Klockan 2 svensk tid ställs Mets Maine mot Cards Carpenter i match sex. En av de mest oprövade starters i ligan mot den kanske bästa av de alla.... Jag hoppas att Mets offensiv förmår knäcka Carpenter.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Yes! Yes! Yes! Maine stängde och släckte. Seger med 4-2 där Cardinals fick in sina två först i sista inningen. En sjunde och avgörande match ikväll på Shea...

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Den ända sport som man kan ha tur i är tyngdlyftning.
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Så var det över. Mets stupade på mållinjen imorse och nådde inte första world series sedan 2000.

Peres gjorde en storartad insats. Bra pitching höll ställningen nere till 1-1 in i toppen på nionde innningen då en singel och en homerun off Aaron Heilman gav Cards en 3-1 ledning. Mets kom tillbaka - nästan. Efter två singlar och en walk fylldes baserna med två outs. Beltran klev upp och hela Missouri bleknade och mindes hur han sänkt Cardinals förr. Inte den här gången, strike out och matchen och säsongen var över.

Nu blir det mid-westkamp mellan Detroit och St Louis i world series. Många håller Detroit som favoriter efter det fina slutspelet. Cards har dock mer rutin vilket väger tungt. Vi får se hur väl de kan ladda om för match direkt imorgon i Detroit.

Kommentera

Sv: Baseballtråden

Första matchen spelad och 1-0 till Cardinals. De vann relativt enkelt med 7-2. Långt kvar men viktig seger i och med att den togs på bortaplan. American League har fördel av hemmaplan sjund avgörande efter det att AL vann All-Starmatchen.

Jag håller en motvillig tumme för Cardinals eftersom det dels vore smickrande för Mets att åka på målsnöret mot de blivande mästarna, dens för att det rent allmänt är National Leagues tur att vinna efter segrar för Red Sox och White Sox de senaste två åren. Florida Marlins var senaste National-lag som vann, 2003.

Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Nämen, jag trodde inte man hade begreppet "tampering with the ball" även i baseball. Det är ju annars sådant som bara Pakistan pysslar med...
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Redax 2: En annan variant av "tampering with the ball" eller balls som passar bättre här...

[url=www.flurl.com/item/baseball_u_196137]Ouch![/url]

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: New balls, please..!
Kommentera

Sv: Baseballtråden

Nu är det nära. 3-1 till Cardinals. Det här tappar de inte. Surt för Mets som var så nära world series... Men nästa år!

Kommentera

Sv: Baseballtråden
Ni känner väl alla hur upphetsningen tilltar. Bara tre månader kvar nu innan MLB drar igång...
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Major League BoBoll... Njae!!!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: MLB - min statistik-tarm och min estetik-tarm säger: "Ja, utan tvekan", men min fritids-tarm lägger in sitt veto.

Salle: Brum!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Opening day!

Vilka tar det i år? Tja, i American League slentriantippar jag Yankees. Dålig koll på opositionen med Detroit blir säkert bra i år med. Jag ska till Chicago om ett par veckor och passar på att se en Whitesox-match så mitt hjärtetips går till dem.


i National League lär det stå mellan Mets, Phillies, Cardinals och Dodgers. Phillies och Dodgers har värvat bäst, Mets var överlägset bäst i grundserien ifjol och Cardinals är som bekant regerande mästare.

Mitt Mets har en lysande lineup, betydligt risigare bullpen än förra året och en osäker uppsättning starting pitchers. På pitchersidan lär det värvas/tradas under säsongen och beroende på vad GM Minaya får tag på kan det se riktigt bra ut.

Om några minuter börjar säsongen för mig med Mets @ Cardinals. Lets play ball! 162 underbara matcher fram mot slutspelet.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Efter fyra inningar står det 5-0 till Mets. Glavine som startar för Mets har varit stabil. Kan han komma en seger närmare de magiska 300 i karriären redan på premiärdagen?

Chris Carpenter som mycket väl kan vara seriens bäste startande pitcher har fått kämpa och är redan uppe i 74 pitchar efter fyra innings. Han gör max en inning till innan Cards får gå över till bullpen.

Dags att sussa, får bli en blackberrykoll på tunnelbanan till jobbet imorgon för att se hur det gick.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Det kan vara farligt att kolla på Mets. Om en packad 100+-are med famnen full av öl ramlar över dig på läktaren kan du bryta ryggen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Jafyfandårå. Mets har svarat för det största raset i den mycket långa MLB-historien och missade ikväll slutspelet som varit "givet" sedan i maj typ. Kvällens debacle var stilenligt när Mets släppte sju runs i första inningen för tredje gången sedan laget grundades (orkar inte räkna ut exakt hur många matcher det blir men någonstans runt 8000 tror jag är svaret), Glavine som vunnit 300+ matcher och kommer att väljas in i Hall of Fame lyckades åstadkomma en out innan han byttes ut. Förra gången han inte tog sig igenom första inningen som starter var 1988... Snygg sista match Tommy.

Mets hade chanser och lämnade till exemper åtta spelare på bas i första tre inningarna.

Ett missunsamt grattis till Phillies. Nu har man i alla fall bättre sömnvanor att se fram mot i oktober.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Inatt startar World Series
Colorado Rockies mot Boston Red Sox (sucks)

Boston som favoriter bland experterna men dom har haft en tuff väg till finalen medans Colorado ångat på som ett tåg på vägen dit.

Go Rockies! och kom ihåg att ställa klockan på 02.00 inatt, NASN är kanalen.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
yaqop: Red Sox vann i fyra raka. Goliat mosade David med andra ord. Synd, kunde blivit en vacker saga om Rockies stått upp även i World Series. De kan vara hyfsat nöjda med senaste månaden ändå...
Kommentera

Sv: Baseballtråden
För den som undrar så tackade just Yankees third baseman Alex Rodriguez nej till ett kontraktsförslag som skulle ge honom 350 miljoner dollar. Han vill ha mer...
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Pengar, vad är det?
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Johan Santana! Vill bara säga det!
Kommentera

Sv: Baseballtråden
El Maco: Johan Santana???
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Salle: Mets pitcher. Men jag vet inte riktigt vad som åkallade denna "hyllning".
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Eller, det kan vara det att han just blivit en Mets. Han gick från Minnesota till Mets igår, ser jag nu på ESPN.
Kommentera

Sv: Baseballtråden
Poffa: Inte intresserad av Boboll :-)
Kommentera

« · 555414