Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #556311

Sv: Baseballtråden
JD: Vet du om den historiska kopplingen mellan Giants och Mets? Och för den delen Dodgers och Mets? En gång i tiden fanns det tre NY-lag i MLB, Yankees i American League och Brooklyn Dodgers och New York Giants i National League. Ligan ville växa utanför östkusten och uppmuntrade Giants och Dodgers ägare att flytta lagen till Kalifornien. Därför är de idag SF Giants och LA Dodgers. Särskild flytten av Dodgers var mycket kontroversiell, de hade precis vunnit World Series och hade mängder av fans. Ägaren var förmodligen stans mest hatade man resten av sin livstid.

I några år fanns alltså bara "The Bronx Bombers" kvar med sin Yankee Stadium. Då satsades det på att starta upp ett nytt lag i National League. Det blev New York Mets vars klubbfärger blev en orange efter Giants och Blått efter Dodgers. Mets hade storhetstider i slutet av sextio och på åttiotalet men är på alla sätt lillebror i stan efter Yankees. Dock har de ett mer spännande lag. Yankees är Real Madrid eller Chelsea med superstjärnor på alla positioner. Ett problem är dock att flera av dem är närmare pension än vad som känns bra.

Mets har tre fixstjärnor, Beltran och Piazza samt seriens kanske bästa och definitivt coolaste pitcher Pedro Martinez som alla var uttagna i all-starmatchen. Bakom dem några solida veteraner som Floyd och Cameron som alltid levererar. Dessutom två av de största talangerna i Wright och supersnabbe Reyes. Tyvärr även några halvfigurer både ute på planen och i pitcherrotationen. Kan man fortsätta bygga med två, tre starka namn är man nära divisionsseger nästa år.

Ikväll är det dags att åka till Shea. Ska bli kul att vara på plats igen tillsammans med 30000-40000 andra. Nu när ligan kommit halvvägs och all-starmatchen är avklarad gäller det att Mets börjar vinna mer än en match i taget.

Mets möter Atlanta Braves i en fyramatchersserie som gäller massor. Mets vann första matchen med 6-3 efter en sen homerun av Piazza med två på baserna. Igår kontrade Braves med en 2-1 seger efter mycket stabilt pitchande av de båda före detta lagkamraterna Glavine och Smoltz. Imorgon pitchar Pedro för Mets så då måste det bli seger. Om dagens starter Zambrano får till det och lyckas pitcha laget till seger finns det en utmärkt chans att klättra närmare toppen.

Kommentera