Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #1295236

Sv: Baseballtråden

World Series! Spännande par som gör upp. Texas Rangers är inne på sin femtionde säsong sedan laget skapades och når för första gången WS. Laget har spelat slutspel fyra gånger tidigare men som bäst vunnit en match... I år ser de riktigt starka ut med en kombination av egna framodlade talanger, värvad superspets (Lee) och upplockade "föredettingar" (Vladimir Guerrera). Dock en överraskning att de klarade av att plocka ner både Tampa Bay och regerande mästarna Yankees på vägen. Inte mig emot att Yankees åkte i och för sig.

De möter San Frasisco Giants, en klubb som vunnit många titlar men alla på den tiden de lirade i Harlem och hette New York Giants, senast för 54 år sen. Klubben har nått world series fyra gånger sedan de flyttade till Californien men ännu ingen seger. Laget leds av Tim Lincecum, spektakulär ung pitcher som mest ser ut som en moppeslusk från Vivsta men som på något sätt får iväg bollarna med en otrolig kraft hämtad ur den tunna kroppen. I övrigt ett jämt lag som har gått bra ända sedan dopingmonstret Barry Bonds lade av. Även SF bidrog till Macofriden genom att slå ut hatlaget i national league, Philladelfia Phillies. En WS som ifjol mellan Yankees och phillies hade gett kräkreflexer.

Så vem vinner? Rangers gäller nog som något av favoriter. Båda lagen har dock tagit sig fram till finalen som underdogs i slutspelet och båda kan därmed överraska även nu. Helt öppet skulle jag säga. Jag har inte riktigt känt efter än men tror att jag håller på Giants. Vi får se...

Mets klarade sig som väntat i år och blev ett mittenlag, bra första halva av serien men efter all star break mycket svaga. Många skador igen. Både sportchef och tränare har fått packa ihop och det finns många intressanta unga spelare i systemet, vi får se var det tar vägen helt enkelt. Jag lär förlänga teveprenumerationen på mlb.com även nästa år.

Lets play ball!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Baseballtråden
El Maco: Giants wins it all!
Kommentera