Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #1522516

Sv: Baseballtråden

En gullig liten sporthändelse är att Adam Greenberg får spela Baseboll inatt. Greenberg fick chansen i MLB med Chicago Cubs som 24-årig rookie men träffades i huvudet av den första pitch han såg. (Läskig filmsnutt, känns genom skärmen). Efter att ha träffats av en baseboll i 150 km/h så fick han hjärnskakning trots hjälmen, var borta ett år, klipptes av Cubs och har aldrig tagit sig tillbaka. Den ende av över 7000 spelare i MLB genom alla år som träffades av det första och enda kastet i sin karriär.

En filmare i Chicago startade en kamapanj för att han skulle få chansen att slå bara en gång till i livet "one more at-bat". Miami Marlins, vars pitcher var den som träffade honom i huvudet, har nappat, och inatt ska han få försöka slå en gång efter att ha fått ett unikt en-dags-kontrakt efter specialtillstånd av ligan.

Nu möter han mitt Mets och den pitcher som Mets startar, R.A. Dickey (en annan fantastisk historia om en unik kastteknik som gjort att han fått ett jättegenombrott vid 37 års ålder) har chansen att ta hem priset som årets pitcher i ligan om han går bra ikväll så jag hoppas Greenberg inte får någon träff... Men en kul historia.

Kommentera

Svarskommentarer