Övrig sport

1614 inlägg · 27 ämnen

Inlägg #1138475

Sv: Baseballtråden
Pratar man succétrådar måste naturligtvis basballtråden bumpas, denna elittråd där jag står för 90 % av innehållet. Nu kör vi igen. Spring training pågår samtidigt som de flesta av de bästa spelar basebollvärldens Canada Cup: World Baseball Classic. Superskräll igår när Nederländerna spöade Dominikanska republiken. USA är favorit på papperet men med ödmjukhet i år efter floppen för tre år sedan.

I övrigt har Silly Season dominerats av Yankees som signat det största kontraktet till en Pitcher någonsin och det största kontraktet till en positionsspelare sedan de själva signade A-Rod för ett tag sedan. Samme välbetalde A-Rod som hunnit dumpa sin fru för att få sexa med Madonna och för några veckor sedan erkänt att han dopade sig för sex år sedan (sista säsongerna innan det fanns vare sig tester eller straff i MLB). Hepp, där halkade den glorian på snedden. Får se om han kommer in i baseball hall of fame om en tio-femton år eller så när det är aktuellt att rösta. Juryn har inte varit nådig med ertappade dopare hittills.

Generellt märks det att ekonomin gått i botten. Mängder av så kallade free agents står utan lag då klubbarna satsar på billiga rookies och unga spelare. Enligt det komplicerade lönesystemet är spelarna ganska billiga särskilt de första tre åren i ligan men öven de följande tre innan de blir free agents. Säkert många som räknat med att bli mångmiljonärer i dollar som går arbetslösa istället. Alla kommer inte att landa i en klubb heller, säsongen börjar snart. Förstärkningar till Japanska ligan?

Mets då undrar ni. Tja, det har inte varit någon jättedramatik på spelarfronten. Omstöpning av Bullpen där man skickat de flesta av förra årets losergäng och värvat två av de bästa closers på marknaden (varav bara en kan få nionde förstås) samt skapat lite djup i laget på bänken. Kan kanske räcka? Prognosen är divisionsseger men den teorin har lanserats två år tidigare med Phillies en seger före när grundserien summerats.

Lets play ball!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Baseballtråden

El Maco: Du har väl inte missat att Sverige spelar VM-match emot Antillerna på Viasat Sport och på nån daimant ute i Sumpan om man bor vill ha en varmkorv och en pucko till. :-)

Bottom of 5th och underläge 1-2

Kommentera