1150x200-s5b1ZRNY.jpeg

Rögle BK

26998 inlägg · 5183 ämnen

Inlägg #1170313

Sv: De Fyra Stora...
Direkta citat kan ju vara Fricks alldeles egna vision om vad man skall göra om det inte löser sig med TV-avtalet. Det enda som är relevant i sammanhanget är ju vad NT-utredningen kommer fram till och det vet ju ingen ännu. Har väl varit ganska klart länge att den skall presenteras någon gång i december.

Knäckfrågan var ju att inte alla lag ville skriva på ett nytt 5-årigt TV-avtal, vilket renderade i vissa "utbrytarhot". Kanske bland annat Fricks höftskott har en bakgrund i det?

Nu blev det inget nytt 5-årigt avtal av den gamla sorten. Istället är det upp till varje lag att kunna säga upp avtalet med ett års varsel. Varför nöjde man sig med det om "utbrytning" stod högst upp på agendan?

Finnarna lackade ur för att de svenska lagen skrev på ett nytt TV-avtal. Dom är betydligt hetare på gröten och behöver dom interkontinentala mötena betydligt mer än oss. Därför hoppade de av NT EFTER att TV-avtalet var påskrivet.

Så taktik är väl något som ligger obehagligt nära sanningen. Nu finns möjligheten att starta egna produktionsbolag inom en snar framtid. De flesta lag omsätter idag mellan 100-140 miljoner, men uppvisar i bästa fall resultat på endast någon eller några miljoner. I framtiden kommer den största potentialen till högre netto att ligga i just TV-rättigheterna...som klubbarna nu själva har fått chansen att förvalta.
Kommentera