Rögle BK

25547 inlägg · 5180 ämnen

Inlägg #1172017

Sv: En Intervju - Två Bilder
Detta är förödande i längden när det gäller att locka folk i marginalerna, att man envist brottas med ständiga "kriser". Speciellt i 08-området har det fått full genomslagskraft. En vettig människa går inte på hockey där, eftersom det snart är en mansålder sedan någon skrev något vettigt eller positivt om hockeyn.

Under ES 25 första år drabbades ES av nationella trender. Gick publiksnittet ner så var i stort sett alla lag drabbade. När det sedan vände igen fylldes alla hallar. Dom sista 10 åren har vi en utveckling där 08 har sina sämsta noteringar någonsin medans det är highscore och topp 5-noteringar rakt över hos de andra klubbarna...även sett till beläggningar.

"Krisartikeln" i bloggen är annars skriven av Mattias Ek. Grabben är faktiskt jönköpingspojke från början. Åkte upp till Sthlm för några år sedan och enligt initierade källor bytte han dialekt redan strax norr om Gränna. Och nu är han också sådan. Krismedveten hockeyjournalist i O8-område.

TV-tittarsiffrorna jag visade upp var ju inte helt färska. Jag använde 07/08 eftersom det fanns helårsrapporter att se på. För 2009 och årets slutspel finns än så länge bara en halvårsrapport. Kan kanske ändå vara kul att titta på.

20vt 202009.pdf" title="http://www.mms.se/_dokument/rapporter/ar/Halvårsrapport 20vt 202009.pdf" target="external" rel="nofollow">http://www.mms.se/_do...202009.pdf

Kanske lite överraskande att just Linköping-Skellefteå är den match som drog flest tittare på TV9? En final mellan LHC-HV drar över 200 000 fler tittare än en mellan FBK-HV. Nu gick det ju inte till en sjunde och avgörande, men det är ändå generellt fler tittare på de icke avgörande matcherna mellan LHC-HV också.
Kommentera