*/ ?>

Inlägg #2223222

Sv: Säsongen 2021-22
DansbandsWolf: Och CSKA får fribiljett till finalen:-)

Läste nu att KHL 2018 var beredda att gå med, förutsatt att de slapp gruppspel och gick direkt till slutspelet. Men det accepterade inte CHL. Så kanske det öppnar sig. Vore ju kanon att ha KHL-lag med. Fast då behöver man lösa upplägget på något sätt. KHL ska väl liksom Sverige m fl toppnationer ha fem lag med. Just nu har vi totalt 32 lag i gruppspelet. Man kunde ju tänka sig att bland de sämre nationerna fick de i ökad utsträckning kvalspela sig till gruppspelet. Eller så minskar man antalet lag per nation, t ex att Sverige får bara fyra lag. Eller kombination. Nå, det ger sig.

När det gäller prispengarna fick vinnaren 2020 4,5 miljoner SEK. Det ökar successivt och 2028 kommer vinnaren att ta hem 9,3 miljoner SEK, och övriga prispengar uppgår till 37 miljoner. Så det blir mer och mer värt att vinna. CHL har fixat sponsorer och TV-avtal för närmaste sju åren så nu har vi gott om tid för att etablera detta Europamästerskap. Nere på kontinenten är det vanligen fråga om riktigt stora publiksiffror. Sverige är lite seeeegare. Framförallt i Luleå och Göteborg har det gått hyggligt men i flera andra städer har det gått sämre, vanligen eftersom klubbarna i de städerna signalerat att de just inte bryr sig. Trist stil.

Upptäckte nu att på Champions Hockey Leagues hemsida (länk nedan) redovisar man den tidigare "Europamästerskapshistorien" ganska bra numera. Ungefär det som vi diskuterat nedan.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 2021-22
Snart dags för CHL matcher, denna gång på bortaplan. Både Zug och München kommer nog bli tuffare motstånd på deras hemma arenor.
+1
Kommentera