Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1626506

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Knegare:

Jag vill åka till Tvärålund aka HELVETET!

Mvh,

Sven Sewage - akademiker


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

"Som alla som hängt med känner till har jag under en tid plockat upp den 67-årige SS-Apans lögner, plockat upp fakta, och visat vägen och sanningen."

Intressant inleding... då ska vi se då...

Apan hävdade att Apklubbens lag väsentligen består av pojkar från Apschtaan, utvecklade av Apklubben. Jag visade att Apklubbens officiella roster senaste fem åren till 85% består av köpespelare.

Lite problem med matematiken här ser jag? Om vi då tittar på det senaste guldlaget:

Johan Alm, Niclas Burström, Anton Lindholm, Arvid Lundberg, Victor ARvidsson, Erik Forssell, Joakim Lindström, Martin Lundberg, och Adam Pettersson gick alla in på 20 utespelare i det SM-vinnande laget. 10 stycken.

Från juniorlaget från andra norrländska orter har vi sedan Sebastian Aho, Fredrik Lindgren, Petter Emanuelsson, Melker Karlsson och Oscar Sundqvist som också gick in på 20 spelare. 5 stycken.

Jag har faktiskt lite svårt att få samma procentsats. Kanske är jag lite dålig på räkna?

Utöver dessa ordinare spelare har vi då Skellefteåkillarna Marcus Pettersson, Henrik Marklund och Alexander Selin som också loggade matcher. Och sen har vi ej ordinarie spelare fostrade i juniorlaget Anton Öhman, Patrik Enberg och Axel Holmström.

Jag har faktiskt lite svårt att se hur man kan få detta till 85% köpe spelare, hur man än räknar? Men nu är jag förstås lite dum... Femtekollonaren Knegare är dock jättesmart och kan säkert förklara hur det ligger till.

Så har det sett ut i princip varje år de senaste fyra åren. Inget lag i SHL har haft lika stark lokal förankring. Det är man faktiskt ganska stolt över.

Apan påstod att Apklubben utklassade och krossade fegspelande Luleå i semifinalen för några år sedan. Jag visade att t o m Apredaktörer förklarade att match efter match var otroligt jämn och enastående underhållande och att vilket som helst av lagen kunde ha vunnit semifinalen. 

Endast en blind person eller någon med väldigt dåliga hockeykunskaper skulle våga påstå att vilket av lagen kunde ha vunnit semifinalen. Det var en spelmässig utklassning, även om Anders Nilsson gjorde en storstilad insats i kassen och gjorde serien jämn målmässigt. Anton Rosenberg är inte direkt ansedd som en hockeykompetent skribent, han blev mer eller mindre förvisad från North Power efter amatörmässiga och okunniga inlägg. Men han är snäll.

För att förklara vilken köpeklubb Luleå är valde SS-Apan själv ett år på nittiotalet, för att visa att vi bara hade köpespelare och fann visserligen att vi hade 5 spelare från Luleå dvs fler än Apans 3 spelare från Apschtaan när de vann senast. Jag plockade fram fakta och visade att Luleå hade 13 (!) spelare, födda och uppvuxna i Luleå och utbildade av Luleå Hockey.

 Men herrejösses. Hur kan du få att Luleå hade 13 spelare från Luleå vid sitt SM-guld, och att Skellefteå hade 3 stycken? Luleå hade 5 stycken ordinare spelare från Luleå (Strömwall, Åkerström, Modig, Lindberg och Nilsson). Man hade 4 stycken reserver som spelade mindre roller (Burström, Granqvist, Gunler och Lövgren). Nilsen spelade en match under hela säsongen, Torbjörn Rosengren hoppade in som reserv i en enda jävla match under hela säsongen, John Wikström spelade ett par matcher under säsongen.

Skellefteå hade 10 stycken ordinarie spelare av 20, reserverna Pettersson; Marklund och Selin registrerades i alla all matchprotokollen under säsongen vilket man inte kan säga om onematch-wonders som hjonet hänvisar till. Jösses.

Nu tar vi den definitiva krossen.

 

SS-Apan har dessutom förklarat att Luleå är ett nytt lag utan anor. Man bildades 1977 och har efter några år på 90-talet mest handlat om att åka ut med 0-4 i kvartsfinalerna. Jag har försökt förklara för eländet att IFK och Luleå SK – de klubbars vars hockeysektioner blev Luleå Hockey – lirade DM-final i Norrbotten på trettiotalet varpå dåren ska vara rolig ”Nu snackar vi om en historisk storklubb på legendnivå, som t o m spelade DM-finaler! Hihihihi”

Men alltså, allvarligt? Endast en riktigt puckad historierevisionist skulle jämföra Luleå hockeys anor med Skellefteå AIK.

Skellefteå AIK spelade matcher på norrvalla inför tiotusentals åskådare på 50 och 60 talet. Myggkedjan dominerade i topplaget Skellefteå AIK som var snubblande nära att vinna SM-guld 1958, 1961, 1960, 1963 och 1975. Skellefteå AIK hade VM och OS-spelare i laget. Skellefteå AIK öppnade norrlandsfönstret och vann som första övrenorrlandsklubb SM-guld 1978.

Det finns bara en klubb från övre norrland som går att jämföra med Skellefteå, och det är MoDo från Ö-vik. De har anor, och en historia att vara stolta över.

Att ens nämna några amatörföreningar från Luleå i samma mening som Skellefteå AIK är ett hån mot de svenska traditionerna inom ishockey. Det är liksom att jämföra Clemensnäs, Lejonströms och Rönnskärs historia med MoDo, Leksand eller någon annan anrik riktig förening som faktiskt betytt något för svensk hockey histroriskt sett. En riktig jävla dumskalle med noll koll skulle kunna jämföra Rönnskär eller Bjurholm med Djurgården eller Brynäs, men då är man en historierevisionist som skulle kunna påstå att Japan vann andra världskriget eller att världen pratar Engelska pga Australien eller någonting annat jääävulskt korkat.

 Vilket lag har presterat bäst på elitnivå?

Ja vilka kan det vara? Mamma mia... 10 000-kronorsfrågan alltså?

3 SM-guld, 5 SM-silver, vilket lag har 39 säsonger i högsta ligan?

Jämfört med 1 SM-guld, 3 SM-silver och 31 säsonger i högsta ligan?

Nej, den där frågan var så svår att besvara. Det bästa vore nog om Knegare kunde svara på den frågan.

Tack Luleå för era bidrag i Nasse Ägget Bergström, Jussi Gnetinen och Miika Sarjutinen, de har alla betytt mycket för svensk hockey.

Mvh,

Sven Sewage supporter av Skellefteå AIK 1943. Har ALDRIG hänvisat till ett annat år än 1943.