Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1627479

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Två nyheter idag om laget i väldigt fås hjärta...

Luleå hockey är den minst populära klubben i SHL bland spelarna. Är det staden? Är det det tråkiga spelet? Är det lagledningen? Är det utvecklingsmöjligheterna? Är det publiken? Troligtvis en kombination.

http://nsd.se/nyheter/lulea/lulea-hockey-nej-tack-8719141.aspx

Mannberg har nu fått sin dom. "Feministen" Forsberg har ju tidigare fått sin "dom" enligt flashback.

http://nsd.se/nyheter/lulea/lulea-hockey-spelare-domd-for-misshandel-8721822.aspx


Svarskommentarer

Sv: Bra värdegrunden i föreningen?

Chad Hinz skandalen... ja den har man ju kommenterat tidigare på den här tråden, fast somliga har visst kort minne? Man får upprepa sig.

Vissa letar febrilt efter något negativt att skriva om. Chad spelade i Skellefteå 2004, alltså 10 år sedan!

Efter julfesten hemma hos Drake Berehowsky körde Chad av vägen, eller den hittades i en snödriva av en ditskickad polispatrull. Utanför bilen fanns en berusad Chad. Detta var besvärande för Skellefteå AIK dels för att man hade viktiga hockeymatcher bara ett par dagar senare men även för att klubben hade ett samarbete med trafikverket under parollen "Don't drink and drive".

När åklagare delgav Chad som misstänkt för rattfylla fick han sparken av Skellefteå AIK på studs mitt under brinnande säsong.

Det var Skellefteå AIKs roll i det hela, en spelare begick ett brott som stred mot föreningens värderingar, och han fick sparken.

Den ansvariga utgivaren för norran, Sofia någonting, hade under en lång tid haft någon slags konflikt med norrans läsare där hon på ett ganska arrogant och överlägsen stil mästrade hur korkade och osofistikerade hockeysupportrarna i SKellefteå var. Detta ledde till att mängder av premunanter sa upp tidningen. Norran svarade med att ta in en konsult som skulle ta reda på varför siffrorna dalade spikrakt neråt, och just innan rapporten blev offentlig så sa Sofia upp sig eftersom hon annars hade fått sparken.

Jag har i efterhand fått höra att Sofia, om det nu var det hon hette, hade fått ta emot hot och trakasserier bland annat efter att hon rapporterade Chad-gate, och att hon fått däcken sönderskurna. Det låter lbara ite långsökt då nyheten var i riksmedia.

Om detta stämde så är det givetvis ytterst beklagligt och det strider mot klubbens värderingar. Men då jag själv läst hennes texter så tycker jag nog att det var bra att hon lämnade norran. Tror inte att det skulle vara någon hit ifall NSD anställde Fahlman heller.

Ingen har dock blivit dömd för något brott runt detta. Däremot blev Luleås chefredaktör på SF dömd för att ha mordhotat Fahlman om man ska dra en jämförelse.

Begår man sådana handlingar har man enligt mig tagit supportskapet på tok för långt. Visst är det roligt med rivalitet, och nog får man erkänna att det kan vara lite kul att retas ibland, men sådan där skit är bara tragisk.