Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1646121

Sv: 1515140141048

Rytter:

Har aldrig och skulle aldrig påstå att Skellefteå AIK har vart lika framgångsrika att fostra spelare som MoDo, Brynäs, Djurgården eller Frölunda. Långt ifrån. Däremot skulle jag avvakta med att räkna bort alla våra talanger då de är unga och under utveckling. Precis som Markus Näslund var när han harvade i AHL innan genombrottet.

Det är kul att retas med MoDo, för ni är så väldigt uppblåsta. Ni har fostrat dittan och dattan, ni betalar hög lön till juniorer och tror att Hägg, Nylander, Redieborn, Djuse, Possler, A Carlsson, Steen och gänget är MoDo through and through när de i själva verket är invärvade spelare från hela riket med noll anknytning till klubben.

Klart ni kan vara väldigt stolta över er fantastiska talangproduktion. Förr i tiden. Det är nästan så att man på riktigt misstänker att ni inte inser att ni är omkullsprungna?

Vi kan vara väldigt stolta över att vi nu är inne i en dynasti av sällan skådat slag, precis som ni kan vara stolta över er talangproduktion. När du tjatar om Foppa, Näslund och Sedins och gänget i Skellefteå AIKs forum, så framstår du som väldigt... dryg. Missundsam. Avundsjuk. 

Om du på riktigt tror att MoDo just nu är det ledande laget i hockeysverige som driver på utvecklingen i Sverige, och ni har vart bättre på att fostra egna talanger på senare tid... Well, Rytter... i så fall får jag gratulera dig över att du är lycklig i hockeylivet just nu. Ifall jag hade oturen att födas in i MoDo skulle jag INTE känna samma känsla som dig kan jag då säga. Ni ligger i botten av tabellen, kassakistan är tom, och så köper ni in ett gäng medelålders kanadicker som knappt kan stå på grillorna. Knappast någon revolutionerande hockey heller, utan ett halvhjärtat försök att apa efter den ledande klubben just nu. Vi sitter jäääävligt lugnt i båten däremot. Eller har jag fel? Men ni hade Foppa på 90-talet. GRATTIS!

Sen ifall ni åker ur så har ni i alla fall ett damlag i högsta serien att följa. Och sen hade ni Foppa. Och Geátan Royer, hihihi.

Förresten är jag inte ett dugg mer dryg än dig, bara lite roligare.


Svarskommentarer

Sv: 1515140141048

Sven Sewage:

Fan vad du skriver, man du missar frågan i inlägget:

Nu till frågan vilken spelare från SAIK har utvecklats till en storstjärna?