Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1669113

Sv: Skellefteå AIK

Ser att Pär Nordlund nu svarat hjonen från storstadslagen. Med rätta så.

Jag tycker att de är mer kommunaldopade än oss.

Frölunda fick "låna" 20 miljoner kronor av kommunen, fast där råder det sekretess. Varför kan man undra?

Frölunda får spela i en arena som tar 12 000 åskådare. Det går spårvagn och buss ända fram till dörren. Allt detta har kommunen bjudit dem på, och det har säkerligen kostat miljarder.

Djurgården har två stora arenor att välja på. Globen tar nästan 14 000 åskådare. Hovet tar 8000. Det går tunnelbana och buss. Miljardinvesteringar av deras kommuner.

Skellefteå Kraft Arena tar endast 6000 åskådare, och det går ingen tunnelbana eller spårvagn eller buss - förrutom de hockeybussar som drivs av hockeyns regi. Dessutom har vi i Skellefteå AIK själva vart med och finansierat uttbyggnaden av vårt hockeytempel. Det känns inte rättvist.

Storstadslagen är ekonomiskt- och arenadopade.

Självklart skulle dessa föreningar tvingas spela inför max 6000 åskådare eftersom det inte är rättvist att deras kommunaldopade arenor är större. Dessutom bör alla tunnelbanor och spårvagnar stå stilla en timma innan hockeyn.

Sen för att göra det ännu mera rättvist så måste de ta flyget till varje bortamatch. Även om det bara är några mil. Japp, upp till Skellefteå i Västerbotten och sen vänd ner till bortamatchen. 

Ifall de gör allt detta, inte släpper in mer än 6000 åskådare, stänger av tunnelbana/spårvagn och sen flyger upp till norrland först vid varenda bortamatch, ja då får vi nog ge tillbaka våra sponsorpengar till Skellefteå Kraft - efter att Frölunda ger tillbaka 20 miljonerkronors "lånet" till detta kommunala bolag som det har vart så mycket hysch-hysch runt.


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: Bussarna från gruvorna går väl ända fram till arenan

Sv: Skellefteå AIK

Sven Sewage: Med ett snitt på 5000 pers så verkar ju SKE Kraft arena vara överdimensionerad..........till det facil priset av 350 miljoner kr, men då ingick ju en klättervägg................

Redigerad kommentar


Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: Storstadslagen (läs Fjollträsk) är desperata och måste hitta på nått för att hindra pjuttstäderna att fortsätta dominansen.