Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1671212

Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: "Det är då inte direkt målchans när Svensson flyttar på buren, även om ni har pucken i anfallszon i ett PP. Det verkar som kassen i SHL sitter lite lösare än i NHL. Man måte kunna luta sig och trycka emot mot kasset utan att den flyttas. Korrekt domslut där."

Märklig analys.
Vi ligger och pressar på när Svensson avsitkligt flyttar kassen. Ointressant ur regelsynpunkt om det är målchans eller inte, han vill ju ha en avblåsning för att stoppa vår press.
Med ditt resonemang är det alltså Ok att flytta buren när det inte föreligger en klar målchans. Vi spelade väl dessutom i PP när han flyttar buren, vad jag minns. Desto större anledning då att domarna beivrar ett medvetet försök att sabotera spelet.

Angående ev spearing så tror jag att det rubriceras som en sådan, fastän det i regelverkets bokstavliga mening inte är en spearingrörelse, dvs där man stöter mot motståndaren med klubbspetsen.
Och då ska det mao även betraktas som en spearing när det gäller straffpåföljd.
Ni slipper att spela en man kort i 5 minuter, vilket kan ha avgjort mkt.

Sen kan du inte ha sett matchen om du påstår att ni spelade med högre tempo, snarare så att det är högt från båda lagen och att ni långa stunder såg ut att inte riktigt hänga med. Vi får väl se om ni har mer och ge och att ni kommer att växla upp ytterligare två nivåer, som du säger. Eller så har ni inte mer att ge och ni är i mångt och mkt en aning överskattade efter alla lovord från experterna.

Hur som, blir iaf en serie mellan två lag som vill spela hockey med fart och kreativitet. Tänk att en luling som tränare förespråkar det spel som ni själva praktiserar och vill se, måste kännas jobbigt va?   :-)


Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Som jag skrev tidigare, detta skulle bli en match där Brynäs gav allt dom hade. Jag tror inte Skellefteå höll tillbaka heller, men det var hafsigt spel stundtals från oss. Brynäs var duktiga och har lyft sig efter att Bulan kom, och med det spel dom har idag så skulle dom inte ha ha slutat på 10e plats i serien, kanske runt 4-6. 

Men ändå, det var stabilt spel av Skellefteå, inget lysande, men stabilt... Jag ondgjorde mig över Sunken under matchen igår och jag vidhåller att han inte alls är på den nivå som jag förväntar mig. Dock, han är ung och han kommer nog att bli bra. Topparna och dalarna är större för de unga... Han får gärna visa att jag har fel i kommande matcher.

Brynäs kommer att gå på ännu mer på lördag och det gäller att svara med samma mynt. Till slut så mals motståndet ner.

Petterströms pungattack var ett dumtag och han kommer att bli avstängd nån match, vilket är rätt. Samtidigt så tror jag som en del andra att nån provokation måste ha förekommit innan, det finns inte på kartan att Pontus gör sånt där oprovocerat. Dock, så tog han i för hårt, även om han blev provocerad, fel av Pontus.

Svenssons burflyttning kan diskuteras, men samtidigt är det så att Svensson spelar med mycket tryck mot stolparna, för att täcka glipor och när han ska förflytta sig till andra sidan genom att trycka iväg mha stolpen. 

Frölunda - Luleå: Kan inte riktigt bestämma mig om tacklingen mot Cam Abott är ful eller inte. Han tittar ner i isen, tacklingen kommer rakt framifrån, inte direkt oväntat att det ska kunna komma en tackling, men den tar olyckligt. Jag tycker aldrig det är kul om nån skadas, även om det är nån i ett lag som man inte är så förtjust i. Hoppas Cam kan spela nästa match. Gustafssons straff bör inte bli för långt. Tror Luleå vinner sin match hemma.

Tyvärr så har Osten uttalat sig igen på ett osympatiskt sätt. Detta har jag sagt tidigare, att Osten måste vara den mest instabila sportchef nått SHL-lag har. Han saknar hyffs. Min ståndpunkt har INTE med att göra att han är från Luleå, jag skulle tycka likadant även om han jobbade för Modo, Leksand eller Brynäs som är de andra lagen i SHL som jag mest sympatiserar med då de inte möter Skellefteå. Om Osten skulle ha jobbat för Skellefteå så skulle jag vara bekymmrad... 
Fagervall gillar jag, det har jag oxå sagt tidigare, och jag tror att Fagervall suckar djupt när han hör Osten uttalar sig.