Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1692955

Sv: Skellefteå AIK
Sven Sewage: Vet inte om jag påstått att ni spelar säkerhetsspel. Det påpekades i tråden att Luleå bara kör uppspel längs sargen och då påstod jag att även SAIK använder sig av den metoden. Ibland. Precis som alla lag.

Ta upp pucken längs sargen (i saiks fall oftast
den vänstra) och sen flippa ut den till spelare i fart. Förstår inte varför du gör en sån grej av det. Jag tycker det är ett bra sätt att spela på, bättre bli av med pucken där än mitt i banan.

Eller menade du att ni inte spelar er ur egen zon så här emellanåt?

Svarskommentarer

Sv: Skellefteå AIK

Zappaholic:

såhär skrev Barbro:

Johan Harju:"-det är ännu viktigare att spela längs sargerna då."

Med andra ord är det viktigt att spela längs sargerna för Luleå. Känns destruktivt.

Så här svarade du på Barbros påstående:

Långa uppspel längs sargerna är smart och inte det minsta destruktivt. Mindre farligt att förlora puckarna där. Ta dig en titt på hur saiks uppspel sett ut sedan de började dominera svensk hockey. Redogör gärna sen för vad du kommit fram till ;-)

Nu kanske jag är trög och har dålig läsförståelse, men ditt svar låter faktiskt som om vi inte gör annat än att spelar uppspel längs sargerna?

Jag påstår fortfarande att vi slår uppspel längs sargerna minst av samtliga lag, förrutom när vi bevakar en ledning i tredjeperioden. Jag har beskrivit tre andra typer av uppspel som är mycket mer signifikantivt för oss än sargspel. Det redogjorde jag för.

Jag säger inte att vi aldrig slår passningar efter sargen eller t om sarg ut. Men vi spelar mindre så än samtliga andra lag.

Det är lika korkat som att påstå att vi köper lika många spelare som Dubai och Qatar. Det stämmer inte. Vi har en majoritet ordinarie spelare ur egna led, de har en ordinarie 2-3 spelare ur egna led. Alla är inte köpelag, även om alla givetvis köper spelare.