Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1717766

Sv: Övrigt
Farbror Barbro:

sjävl har jag förståelse om man går till Schweiz... som en 30-åring som vill casha in. Rundblad är ung och under utveckling, och förstår inte vad han ska dit och göra?

Det finns massor av ex-spelare som borde vara aktuella för comeback. Rundblad, Erixon, Alm, Jocke Lindström, Möller för att nämna några. Inga dussinlirare direkt.

Klart vi ska ge dessa chansen om de vill komma hem och vinna fler SM-guld. Men först och främst ska vi försöka behålla våra tongivande spelare med utgående kontrakt. Zacke, kan bli svår att behålla. Norman, otroligt bra. Anton Lindholm, drar han till NHL? Burström, seriens bästa back? Svensson, seriens bästa målis? Arvid Lundberg, väldigt stabil i år. Calof, finns mer utveckling att hämta hos honom. Martin Lundberg, en krigare. Forssell, skadeproblem men ändå duktig.

Skulle vara jobbigt om vi tappade dessa killar.

Petterstöm och Pesonen är jag tveksam att förlänga med, visst är Pesonen bra men skadan i axeln är allvarlig och han har vart skadad där förut.

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Yoda Marklund:
Ja alltså mitt drömscenario angående Rundblad är nu att han får många matcher i vår i Schweiz för att sedan återvända hem i april. Vem vet han kanske känner sig heldassig och anser han inte vill störa AIK nu i vår med rehab och förhoppningar.

Är det så han bara tänkt åka runt i klubbar i europa och casha in resten av karriären blir man besviken.

Ja hemvändare är positivt och säg om Alm eller Erixon vill hem skulle en som Urbom bli överflödig. Inget ont om honom men alla med AIK-hjärta och fostran är naturligtvis mycket säkrare kort.

Sedan är våra äldsta inte så många år från pension och där skulle det inte skada med relativt erfarna som Erixon.

Det som är farligt är om många vill hem samtidigt och på kort varsel så det blir väldigt lite utrymme för de yngre på väg upp. Det måste hinnas med att fasa ut Pesonen/Broadhurst -kontrakt.

Tror inte heller Petterström får förlängt men nog borde han få bra betalt nånstans och inte deppa ihop. Ungefär som Erik A till Malmö eller Skogs.
Norman tycker jag är värd betala för.

Huvudsaken det finns hunger och ambitioner i klubben och vilja att utvecklas. Lagom genomströmning är bäst.

Det får inte bli en plats för mys nostalgi och reträtt för att hämta löner.