Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1781995

Sv: Säsongen 16/17
Aho till Lindström, Lindström till Möller som tänker in den i kryllan när guld-Jimmie står parkerad framför kassen! Jajamensan!

Väldigt defensivt spel av Karlskrona. Rönkenhockey, sargut, icing, bisvärm framför kassen! Viktigt att vi behåller tålamodet men också att vi sätter tryck mot kassen när vi har chansen.

Svarskommentarer

Sv: Säsongen 16/17
Måste få dela med mig av mina åsikter angående att Skellefteå AIK inte har ett damlag i ishockey. Jag tycker att det är bra, och rätt.

Det jag istället skulle vilja att klubben satsade på är att öka intresset runt juniorlaget som har ganska liten publik. Det skulle vara kul om grabbarna hade 1000 pers på löktarna och ett intresse likt i Kanada.

Nu hatar Yoda damidrott tänker ni nog? Det stämmer absolut inte. Jag har själv en dotter som jag vill ska idrotta.

Däremot gillar jag inte det här konstlade, fakade, eller det här amerikaniserade. Damhockeyspelarna ska ha sig en jäkla eloge för sitt slit, blod svett och tårar. Beundransvärt. De flesta måste kombinera idrott med arbete. Det är uppförsbacke, men tjejerna brinner för sin idrott som går snabbt framåt.

Damhockeyn befinner sig ungefär i samma läge som damfotbollen befann sig för 15 - 20 år sedan. Vilka damklubbar är stora inom fotbollen? Det är Rosenberg, Linköping, Umeå, i Sthlm hade vi Tyresö, vi hade Sunnanå, Jitex etc. Inga jäkla herrklubbar med bidrag från herrarna, utan genuina föreningar som sätter damfotbollen först. Det tycker jag är rätt väg att gå, stå på de egna benen. Det är stolthet.

Samtidigt tycker jag att det är synd att det inte satsas på damhockey i Skellefteå, men Skellefteå AIK och Skellefteå kommun är inte samma sak. Jag hoppas att intresset blir nog stort i Skellefteå så att det startas en damhockeyklubb. Vet inte om Clemens har ett damhockeylag, är osäker?

Att Qatar har ett bra hockeylag, bara att gratulera. Intresset verkar även riktigt stort, så har full förståelse att tjejer vill gå till dem och spela i deras proffsiga miljö. Det jag inte gillar är att man köper hela Munksund och tar deras plats i högstaligan och sen byter ställ. Jag gillar det inte alls, den här amerikaniserade skiten att flytta lag hit och dit och bara låta pengarna styra och inte kulturen.

Amerikanerna är duktiga på många grejer, men vi i Europa och Sverige är också duktiga på grejer. Jag tycker vi ska vårda det vi är bra på och vara stolta över det.

Tycker hockeyförbundet i Sverige gör rätt nu. De skickar ut info till barnföräldrar, hej här är er lokala förening, kom hit och spela, ni får låna grejer så även fattiga får vara med. Försök få mer tjejer att spela hockey, försök få mer invandrare och ej rika att välja hockey. Satsa på bredd. Det känns som rätt väg att gå. Skapa en långsiktig bas och intresse. Inte kasta in en massa pengar i en elitförening, köp in 15 kanadensiskor och värva ihop resten från alla andra fattigare lag. Det känns som en elitsatsning a la amerika som inte kommer att gynna svensk damhockey.

Om vi nu lyckas skapa ett framgångsrikt damhockeylag i Skellefteå hoppas jag att de börjar i lägre divisionerna och sen kämpar sig uppåt, satsar på att utbilda spelare från närområdet. Hoppas det blir Clemens, Lejon eller varför inte Sjungande Dalen DamHockeyLag, Gamla Stan Amazoner eller dylikt. Eller varför skulle inte Bollnäs, Härnösand, Lycksele eller någon annan förening kunna göra precis samma resa som dagens damfotbollslag har gjort?

Jag satt och såg varenda jäkla match i damfotbolls-VM. Tjejerna har tagit jättekliv och nu är det på riktigt med tävling i varje moment. Det tog ett hårt jäkla målmedvetet arbete över lång tid för att komma dit, och jag tror och hoppas att damhockeyn kommer att komma dit så småningom.

Sv: Säsongen 16/17
Yoda Marklund:

"Väldigt defensivt spel av Karlskrona. "

Du ser nog inte matchen, första 10 minuterna var KHK bättre, satt hög press och skapade de farliga lägena genom snabba kontringar. KHK hade de hetaste chanserna denna period.

Sedan kommer SAIK in i matchen och får ett PP med sig som dom utnyttjar och sista delen är SAIK det bättre laget.

Men det hade inte alls varit orättvist med 0-1 efter första 10, så var lite ödmjuk för en gångs skull och sluta förminska ert motstånd, KHK spelade verkligen inte defensivt första 10 utan snarare smart med hård press som ni hade problem med och detta ledde till väldigt slarviga uppspel och tappade puckar i mittzon.