Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1832247

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Tarasov:

Har funderat och pratat litegrann om Aho med mina hockeyintresserade bröder, och vi tycker alla samma sak.

Aho hade gjort bäst att stanna ett till år och stabilisera defensiven och buffa upp lite. Men det kan vara så att Islanders absolut ville ha över honom direkt för att vänja honom vid liten rink. Tar ofta längre för backar att vänja sig.

Utvecklar han defensiven och fysiken kan det gå väldigt bra för honom. Har en spelstil som passar in då han är grym på små ytor, kvick som en iller, sätter varenda pass på bladet och kommer ofta ut ur trånga situationer med pucken under kontroll. Framför allt har Aho ett otroligt högt tempo i kropp och knopp, det i kombination med hans otroliga spelsinne kan göra honom till en stjärna over there. Men mycket hänger på hur defensiven utvecklas, för han står nu för många enkla misstag som han behöver städa bort ur sitt spel. Förlorar även för många man-man kamper, och det är en dödssynd i NHL.

Vad tror du Ivan, hur tror du det går för honom?

Svarskommentarer

Sv: Dynastiernas dynastiförening Silly Season
Yoda Marklund:
Jag tror att Islanders är ett ganska bra lag och gå till som offensiv back, endast Leddy i dagens trupp är gjorde uppåt 40p. Kan han ta en PP plats så väntar PP med Tavares/Eberle, då lär det kunna trilla in lite poäng. Så om hans starka sidor fortfarande kan göra ett avtryck på NHL-nivå så borde chanserna till en fast NHL-plats vara goda. Hade varit kämpigare om exv Calgary el Nashville tagit honom. Eftersom han har farten och skallen så borde han kunna lösa defensiven. Tyvärr har jag sett lite för lite NHL matcher för att vara säker på min sak.

Sen är det bra för spelarena att hamna i en så utmanande miljö som möjligt. Jag tror exv ibland att det kan vara mer utvecklande med 15-17 min där man testas jämf med 22-23 min där man är överlägsen. Nu såg jag bara Saik en 5-6 matcher men fick intrycket av Aho var på en nivå över de flesta i SHL, i sekvenser kändes det som att det gick lite för lätt. Men känner att jag sett lite för lite matcher med Saik för vara helt säker. Han är även i en ålder där man kan ta rejäla kliv mellan säsongerna.

Han var även rätt nära VM-truppen, vilket även det är en indikation på att man håller hög internationell klass.

Tror han kommer ta en plats, och göra 0,3p per match:)