Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1832913

Sv: Övrigt
Tänkte bjuda på en liten genomgång av hur det går i NHL för spelare som lirat i vår organisation, och hur det gått de senaste åren. Vilken status de har och har haft over there grabbarna som vi skickat.

Storstjärnor:

Ingen


Stjärnor:

Viktor Arvidsson, Skellefteå - en lysande genombrottssäsong med över 30 mål varav flest i BP i hela ligan blev nu belönad med ett 7-årskontrakt. Fortfarande ung och under utveckling. Kan han ta nästa steg?

Adam Larsson, Skellefteå - efter en tung start pekar utveckling spikrakt uppåt. Bäste back hos Edmonton med massor av speltid.

John Klingberg - poängmakare i PP som är oerhört underhållande att titta på. Utvecklar han defensiven ytterligare kan han bli en av de stora.


Ordinarie:

Melker Karlsson - en slitvarg som är väldigt uppskattad i Sharks. Behöver göra mer poäng för att ta klivet upp till stjärna.

Oscar Lindberg, Skellefteå - Tradades till Vegas som vill ha honom i laget, inte till byteshandel. Räknas som en coming man som förtjänar en större roll och hoppas Ogge tar chansen i en mer offensiv roll.

Pi-Ed Bellemare - Vegas vill ha även honom i laget, en mycket stabil shut down center som har fina ledaregenskaper. Kul!


På gränsen:

Oscar Sundqvist - tradad till St Louis och fått ett envägskontrakt. Stor stark och bra över hela isen. Behöver visa att han klarar en ordinarie roll i ligan och kommer att få chansen, det gäller att ta den.

Petter Granberg - fysiskt monster som ligger på gränsen. Kommer aldrig att bli någon poängmaskin men är bra i defensiven. Nashvilles backsida är dock mästerlig och det kan bli svårt att ta en ordinarie plats där, borde be om en trade.

Anton Lindholm, Skellefteå - fick spela 12 matcher i usla Colorado ifjol. Blir det AHL eller NHL i år? Har potential att spela mer med sin tuffa spelstil.

Tim Heed - borde få chansen i NHL efter sin lysande säsong i AHL där han öste in poäng från sin backplats, en av de bästa backarna i AHL ifjol. Ska bli spännande att följa, vilken utveckling sen han kom till Skellefteå!


AHL:


Lukas Wallmark - har faktiskt lyckats ta en ordinarie roll i AHL trots hans kassa skridksoåkning, och det var mer än vad man kunde tro.


Martin Lundberg, Skellefteå - sargbrunk i AHL ett år sen dra till horiga Växköp.


Petter Emanuelsson - misslyckat och skadefyllt AHL-äventyr, inte nära att få spela en match i NHL.



???

Sebastian Aho - lär få inleda i AHL för att lära sig spelet, men besitter ett enormt spelsinne, tempo och skridskoåkning. Behöver bli starkare och bättre på egen planhalva, framåt finns alla verktyg redan.


Emil Pettersson - Jättefint spelsinne men känns vek både fysiskt och mentalt. Tror inte han kommer att lyckas i en tuffare liga.


Axel Holmström - stark runt sargen och grym teknik och bra målsinne, men behöver jobba med kondisen och skriskoåkningen. Har Detroit tålamodet? Vi vet att Axel är som bäst när det gäller som mest, en fin förmåga i hockey.


Filip Gustavsson, Skellefteå - tackade ja till ett tvåvägs. Lär få stå mer i Qatar i år och där kommer det att vina puckar vilket är bra för utvecklingen, kommer att få mycket att göra. Har potential men behöver bli stabilare.

Marcus Pettersson, Skellefteå - gjorde en dålig säsong ifjol trots att han spelade upp sig emot slutet innan skadan. Lär få det svårt, men har en stor potential ifall kroppen växer till sig. Två meter 70 kg är ovanligt i NHL.


Draftade:

Tim Söderlund, Skellefteå - har potential att bli en ny Viktor Arvidsson om han jobbar med avsluten och släpper pucken bättre, totalt orädd trots storleken.

Filip Berglund, Skellefteå - stor och stark men spelar en teknisk hockey. Behöver få upp tempo i knopp och kropp och jobba med skridskoåkningen, borde använda sina kilon bättre på isen.

Linus Lindström, Skellefteå - stor potential och bra på det mesta. Behöver bli mer explosiv, men spelsinnet är top notch och spelsinnet är det viktigaste inom hockeyn. Tror på Linus!

Hardy Häman Aktell, Skellefteå - en riktig best. Heter man Hardy och är från Skellefteå är man bra på hockey! Tyvärr haft enorm otur med skador, men det jag läst så är det här en kille föreningen har stora förhoppningar på!

Andreas Söderberg, Skellefteå - stor stark och gjorde en bra säsong i allsvenskan ifjol. SHL-klubbar är där och rycker. Kan erbjudas kontrakt på sikt ifall utvecklingen fortsätter.


Glömde jag någon?

Ja det finns ju några killar att följa med anknytning till dynastiernas dynastiförening om man säger så. Kul! De flesta av ovan är ju ungdomar och har mcyekt utveckling kvar! Eller Lundberg, Emanuelsson kommer ju aldrig att bli något, men många av de andra kan verkligen bli bra hockeyspelare. Dynastiernas dynastiförening är en bra förening på att mata ut NHL-spelare!

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Yoda Marklund:
Ang Larsson så nämnde Dimtri Filipovic honom i sin senaste pod, eller rättare sagt han var upp på tapeten. De berömde backparet Larsson/Klefbom, Larsson har lärt sig kompensera för sina brister i fart. Stark i det defensiva spelet bra i postionsspelet, bra i netural zon/def zon. Det som ligger Adam i fatet är att han byttes mot Taylor Hall, men det är inte Adams fel. Backparet anses ha väldigt bra kemi. Med brasklapp för min engelska.

Sv: Övrigt
Yoda Marklund:
Ett par ? och en på gränsen.

Jacob Moverare draftad och stor talang som är i OHL vad nu det är för liga men på andra sidan ändå.

Adam Thilander odraftad men också i OHL. Trodde han var given i AIKs organisation men ville pröva däröver.

Tim Erixon har ju hamnat i AHL och är gedigen där men har testat NHL en hel del. Signalerna pekar mot AHL men inte skulle jag tacka nej om han vill hem.

Jo den där Hardy Häman Aktell tror jag också mycket på. Den här säsongen skyndar de säkert långsamt efter skadan. Om han fått vara hel hade han nog debuterat redan.

Den där Enbom är vd inte sportchef som jag skrev.

Upp till bevis nu Qatar. Hålla sig kvar med köpespelare är en sak men om man nu ska testa med fler egna som jag tror inte duger för det ska se bra ut kan det haverera.

Om det kommer skador på Olausson, Sandström, Hishon eller Cehlin och Johnston floppar då tycker jag Qatar är det klart sämsta laget på papperet.

Då kanske man slipper det här galna statliga projektet att skapa ett elitlag i Luleå av alla städer.

Jo en lite smådeppig grej för Ivandrago.

Helt ärligt tror jag Markus Oscarsson blir en riktig flopp tyvärr. Möjligtvis inte helt värdelös utan tar en plats ändå.

Skellefteå AIK hade ju en enorm utveckling på de tidiga 90 talistbackarna för några år sedan.
Rundblad,Erixon, Burström, Edström, Larsson, Alm,Granberg, Lindholm och Lundberg bl.a.

Som jag minns det fick Qatar panik och om jag gissar skrek Osten -för i helvete har vi ingen yngre egen produkt som kan stå på ett par skridskor?!
Skuggan -Ja Oscarsson är då rightare och storväxt men lika talanglös som alla andra så han är nödlösningen vi får försöka med. Om vi tränar upp han fysiskt så ska han väl kunna stå ivägen åtminstone och han blir då ett namn i laguppställningen så det ser lite bättre ut.

Som inkvoterad fick han väldigt många chanser i Qatar men varje gång jag sett han spela tänker jag den där killen har inte många rätt.

Sv: Övrigt
Yoda Marklund:
Tror oxå på Linus L.