Skellefteå AIK

16006 inlägg · 301 ämnen

Inlägg #1833268

Sv: Övrigt
Wilhelmsson:
SSAB har sponsrat Luleå HF även efter -92, det vet vi.
LKAB har mycket att säga till om i SSAB.
Summor gissar jag bara men är ganska säker på det handlar om miljoner.
Jag tror inom dessa bolag finns en hel del Luleå HF-fans i ledande positioner som anstränger sig hockeyn ska få så mycket som möjligt.

Min åsikt är att statliga bolag måste få synas men inte trycka in avsevärda summor i exempelvis Luleå HF som dessutom har för vana avlöna utländska legoknektar.

Sedan kan vi väl enas om att i gruvbranschen är Boliden vassast :)
Inte som LKAB där de stämplar in åt varandra och går och lägger sig eller aldrig dyker upp på skiften :)

Svarskommentarer

Sv: Övrigt
Farbror Barbro: Luleå omsätter väl 120-130 miljoner per år så säkert har sponsring gett dom några miljoner, du skriver att du gissar bara ... helt rätt, du gissar att det var en miljard fast du vet själv hur dumt det låter .. men ändå gissar du, du vet att dom inte får miljarder men skriver det ändå för att du vill att det ska vara så, mer en känsla än att gå på fakta.

Hur får du till det att LKAB har mycket att säga till om SSAB ? det har dom inte eftersom svenska staten sålde bort sin del i SSAB 1992 men LKAB väljer att äga aktier just i SSAB, 2,25% är inte tillräckligt för att kunna säga till om mycket.

Sen så gillar du personligen inte att SSAB sponsrar ett lag som signar spelare från andra länder/klubbar, gissa vad ? alla lag är beroende av spelare som INTE kommer från den egna klubben, fast du kan ju tycka vad du vill, tror inte något annat SHL lag tar åt sig vad just du tycker.

Och till sist, ja Boliden visar bra siffror, tur att vi norrbottningar i Aitik jobbar så jävla bra och att fyndigheten i Norrbotten levererar, pengar som sedan hamnar i Skellefteå AIK.

Sv: Övrigt
Farbror Barbro: Ha ha, nej du gubbe lilla alternativ fakta kanske funkar i Trumpland och Irak men inte här.
Du påstår att LKAB har mycket att säga till om i SSAB med sina 2,25% av aktierna....hi hi hi.
Nej du gubbe lilla läs artikeln nedan där står att LKAB nyttjar inte sitt ägande i SSAB i form av inflytande över bolaget men du vet säkert annat, hi hi hi.
Men du har rätt i att SSAB sponsrat LHF efter 1992 och det gillas skarpt och att du inte gillar det gör det bara ännu roligare :)